Dostali sme sa k čerstvej jahňacinke, ja teda celkovo baraninu ani mladú nejem, ale muž ju chcel, tak som sa do toho pustila. Piekla som ju prvý krát a veľmi sa vydarila. Masko sa pečie na nižšej teplote a dlhší čas, ale zato je úžasne makučké 🙂 RECEPT: jahňacie stehno, hladká múka, 1PL korenia štyroch farieb, 1KL paprika červená mletá, cibuľa cca 2 veľké, 3 ks mrkvy, 2 stonkové zelery, 2 menšie petržleny, 200 ml paradajkového pretlaku, 50 ml červeného vína, 200-250 ml vody, rozmarín sušený, soľ, šalvia, tymián, 6 strúčikov cesnaku Umyté a osušené stehno osolíme a obalíme v múke, v ktorej sme zmiešali červenú papriku a korenie štyroch farieb. Opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji a preložíme do pekáčika alebo zapekacej nádoby. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, trošku osmáhneme, pridáma nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen a opražíme. Osolíme a vsypeme k stehnu. Do misky si dáme pretlak, vodu, vínko, prelisovaný cesnak, soľ, bylinky, premiešame a vlejeme do pekáčika, zamiešame so zeleninou, zakryjeme a dáme do vyhriatej trúby na 160C. pečieme 3-3 1/2 hod. ! Ja som v polke vytiahla a stehno otočila a pomiešala zeleninku. Po dopečení musí byť maso úplne maké. Ako príloha je super našlahaná zemiaková kaša.
Dostali sme sa k čerstvej jahňacinke, ja teda celkovo baraninu ani mladú nejem, ale muž ju chcel, tak som sa do toho pustila. Piekla som ju prvý krát a veľmi sa vydarila. Masko sa pečie na nižšej teplote a dlhší čas, ale zato je úžasne makučké 🙂
RECEPT: jahňacie stehno, hladká múka, 1PL korenia štyroch farieb, 1KL paprika červená mletá, cibuľa cca 2 veľké, 3 ks mrkvy, 2 stonkové zelery, 2 menšie petržleny, 200 ml paradajkového pretlaku, 50 ml červeného vína, 200-250 ml vody, rozmarín sušený, soľ, šalvia, tymián, 6 strúčikov cesnaku
Umyté a osušené stehno osolíme a obalíme v múke, v ktorej sme zmiešali červenú papriku a korenie štyroch farieb. Opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji a preložíme do pekáčika alebo zapekacej nádoby. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, trošku osmáhneme, pridáma nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen a opražíme. Osolíme a vsypeme k stehnu. Do misky si dáme pretlak, vodu, vínko, prelisovaný cesnak, soľ, bylinky, premiešame a vlejeme do pekáčika, zamiešame so zeleninou, zakryjeme a dáme do vyhriatej trúby na 160C. pečieme 3-3 1/2 hod. ! Ja som v polke vytiahla a stehno otočila a pomiešala zeleninku. Po dopečení musí byť maso úplne maké. Ako príloha je super našlahaná zemiaková kaša.