221 / 437
    DUSENÉ KAČACIE STEHNÁ

    RECEPT: 4kačacie stehná rozpolené v kĺbe na pol, olivový olej, soľ, MČK, 2 cibule nakrájané nahrubo, 4 strúčiky cesnaku na menšie kúsky, 6 vetvičiek tymiánu, 4 bobkové listy, 4 mrkvy na hrubé kolieska, 3 rapíkaté zelery na silné plátky, 2PL hustého rajčinového pretlaku, 1l kuracieho vývaru, 4-6 zemiakov nakrájaných na vačšie kocky, mrazený hrášok
    Varíme v hrnci so širokým dnom. Na olivovom oleji opečieme osolené masko zo všetkých strán, vyberieme ich a do hrnca dáme cibuľu s cesnakom, opečieme cca 4 minútky, pridáme všetky koreniny+bylinky, mrkvu, zeler a miešame asi 3-4 min. Vlejeme pretlak, povaríme chvíľku, pridáme zemiaky, vývar, maso, zakryjeme a dusíme na slabom plameni 1,5 až 2hodinky. necháme malinkú medzeru na únik pary. Tesne pred koncom prisypeme hrášok, povaríme asi 5min. a máme hotovo. Je to mňam Môže sa k tomu podávať ryža, alebo pridáte viac zemiakov a neni potreba už žiadna príloha.

    17. máj 2014