Ty si bohyna!
@manus19 🙂 Ale kdeže moja, to by si zvládla aj ty, nič zložité 🙂
@m.a.r.t.i.n.a no iste, ked mam pravdu povedat Tvoj album som si hned ulozila do oblubených ked som ho zočila, nielenze som nič krajšie dovtedy nevidela ale je to vsetko aj strasne chutné určite, a presne podla mojich zvrátených chutok 😀
@manus19 Ďakujem, si zlatá, mňa to baví aj variť/piecť, fotiť a bohužiaľ aj konzumovať 🙂
RECEPT:
Poleva:
200 g pr. cukru
3-4 PL limetkovej šťavy
1 PL horúcej vody
1 PL oleja
Cesto:
5vajíčok, 100g práš.cukru, 100h hl.múky, 1vanil.cukor, 1ČL PDP, nastrúhaná kora z limetky, 1vanilkový puding
Plnka:
8 plátkov želatíny(Kaufland, Billa...), 6 PL pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu (ten v tégliku z Lidlu)
125 ml šľahačky, šťava z limetky a citrónu-aspoň 3ks vytlačené
zavárané broskyne
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Múku si zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a opatrne ju pridávame po častiach so snehom k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180°C cca 20 minút do zlatista. Necháme 5 minút na mriežke pri otvorenej rúre, potom odstránime obruč formy a preklopíme na dosku a odstránime opatrne aj spodnú časť formy. Korpus necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu.
Plnka:
Vymiešame si všetky ingrediencie, šľahačku vymiešame zvlášť a pridáme ku krému. Pripravíme želatínu podľa návodu, ktorú následne zmiešame s krémom.
Spodok korpusu vrátime naspäť do umytej formy a naplníme ju krémom, na vrch dáme druhú časť korpusu a necháme stuhnúť v chladničke.
Potom odstránime opäť obruč, pripravíme si polevu - vymiešaním ingrediencií a následne ňou polejeme celú tortu