RECEPT: Korpus: /priemer 24cm/ 4 vajcia 100 g hnedeho cukru 4 PL teplej vody 75 g polohrubej muky 25 g Solamylu 1 PL preosiateho kakaa 1 KL prasku do peciva stipka soli Plnka: 1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny) 170 g masla Snehovy korpus: 4 bielka 240 g krystaloveho cukru Upecieme korpus: Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Korpus nechame vychladit na mriezke. Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili. Skladanie torty: korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou.
RECEPT:
Korpus: /priemer 24cm/
4 vajcia
100 g hnedeho cukru
4 PL teplej vody
75 g polohrubej muky
25 g Solamylu
1 PL preosiateho kakaa
1 KL prasku do peciva
stipka soli
Plnka:
1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny)
170 g masla
Snehovy korpus:
4 bielka
240 g krystaloveho cukru
Upecieme korpus: Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Korpus nechame vychladit na mriezke.
Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
Skladanie torty:
korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou.