RECEPT: Korpus: 120 g mletých orechov 5 vajec 5 lyžíc práškového cukru na špičku noža prášok do pečiva 2 lyžice kakaa alebo aj viac Krém: 2 šľahačky na šlahanie 2 lyžice práškového cukru 1 vanilkový cukor 2 lyžice kakaa
Šľahačku s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom uvaríme deň vopred a necháme v ľadničke cez noc chladiť. Pred natretím na upečený korpus ju vyšlaháme do tuha. Žĺtka vymiešame s cukrom, bielka vyšľaháme a pomaly primiešavame k žĺtkam aj s mletými orechmi, kakaom a práškom do pečiva. Pečieme vo forme cca 25cm pri 170 st. cca 25 min. Kontrolujeme vpichnutím špajle do stredu, ak ju vytiahneme suchú, je hotovo. Korpus potrieme lekvárom, najlepšie ríbezľovým alebo nejakým iným, kyslým. Nanesieme šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami.
RECEPT:
Korpus:
120 g mletých orechov
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
na špičku noža prášok do pečiva
2 lyžice kakaa alebo aj viac
Krém:
2 šľahačky na šlahanie
2 lyžice práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
Šľahačku s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom uvaríme deň vopred a necháme v ľadničke cez noc chladiť. Pred natretím na upečený korpus ju vyšlaháme do tuha.
Žĺtka vymiešame s cukrom, bielka vyšľaháme a pomaly primiešavame k žĺtkam aj s mletými orechmi, kakaom a práškom do pečiva. Pečieme vo forme cca 25cm pri 170 st. cca 25 min. Kontrolujeme vpichnutím špajle do stredu, ak ju vytiahneme suchú, je hotovo.
Korpus potrieme lekvárom, najlepšie ríbezľovým alebo nejakým iným, kyslým. Nanesieme šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami.