RECEPT: na 6-8l cca 1/2kg údenej krkovičky/pliecka, atď/, 2-3klobásky, 2 veľké cibuľe, červená mletá paprika, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, sušené dubáky, bravčové kosti, údené kosti, kyslá kapusta 2kg /najlepšia v Lidl v konzervách/ Údenú krkovičku a klobásky si uvaríme zvlášť v hrnci /vodu NEVYLIEVAME/. Do druhého veľkého hrnca dáme olej, opražíme cibuľku, zasypeme červenou paprikou, zalejeme vodou a pridáme kapustu, ktorú sme si nakrájali aby neboli veľké kusy, kosti, bobkáč, korenia, hríby a varíme cca 2 -2 1/2hod. Počas varenia prilejeme vodu z uvarenej klobásky a údeného. Keď je kapusta uvarená, nakrájame do nej klobásku, údené a oberieme kosti. Toto je náš starý rodinný recept, ešte tam má ísť zopár sušených sliviek, ale tie som ja vypustila, nemám ich rada
RECEPT: na 6-8l
cca 1/2kg údenej krkovičky/pliecka, atď/, 2-3klobásky,
2 veľké cibuľe, červená mletá paprika, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, sušené dubáky, bravčové kosti, údené kosti, kyslá kapusta 2kg /najlepšia v Lidl v konzervách/
Údenú krkovičku a klobásky si uvaríme zvlášť v hrnci /vodu NEVYLIEVAME/. Do druhého veľkého hrnca dáme olej, opražíme cibuľku, zasypeme červenou paprikou, zalejeme vodou a pridáme kapustu, ktorú sme si nakrájali aby neboli veľké kusy, kosti, bobkáč, korenia, hríby a varíme cca 2 -2 1/2hod. Počas varenia prilejeme vodu z uvarenej klobásky a údeného. Keď je kapusta uvarená, nakrájame do nej klobásku, údené a oberieme kosti.
Toto je náš starý rodinný recept, ešte tam má ísť zopár sušených sliviek, ale tie som ja vypustila, nemám ich rada