Mala som doma veľa mrkvy, tak ma napadlo urobiť ju dusenú a k tomu rybu, nikdy som takúto kombináciu nerobila ale bolo to vynikajúce, dokonca aj Sebi to vychvaľoval a to už je od 4ročného zasrana čo povedať 🙂 RECEPT: RYBKA: rybacie filé /ja mám overené od zn.Nowaco, sú kvalitné,výborné chuťovo a hlavne do nich nepridávajú vodu, naozaj netreba šetriť na kvalitných surovinách/, maslo, rozmarín, soľ Na rozpálené maslo vložíme rozmrazené filé, osolíme a posypeme rozmarínom, opekáme. MRKVA: mrkva nakrájaná na kolieska, olej, cibuľa, drcený kmín, mletá červená paprika, hl.múka, soľ, MČK, petržlenová vňať Na oleji si osmáhnem cibuľu, pridám mrkvu, popražím, málinko poprášim hl.múkou, popražím, posypem červenou paprikou, podlejem trochou vody, pridám kmín, soľ, MČK a zakryté s občasným miešaním dusím do maka. Na konci pridám nakrájanú petržlenovú vňaťku /vytiahnutú z mrazáku 🙂/
Mala som doma veľa mrkvy, tak ma napadlo urobiť ju dusenú a k tomu rybu, nikdy som takúto kombináciu nerobila ale bolo to vynikajúce, dokonca aj Sebi to vychvaľoval a to už je od 4ročného zasrana čo povedať 🙂
RECEPT:
RYBKA: rybacie filé /ja mám overené od zn.Nowaco, sú kvalitné,výborné chuťovo a hlavne do nich nepridávajú vodu, naozaj netreba šetriť na kvalitných surovinách/, maslo, rozmarín, soľ
Na rozpálené maslo vložíme rozmrazené filé, osolíme a posypeme rozmarínom, opekáme.
MRKVA: mrkva nakrájaná na kolieska, olej, cibuľa, drcený kmín, mletá červená paprika, hl.múka, soľ, MČK, petržlenová vňať
Na oleji si osmáhnem cibuľu, pridám mrkvu, popražím, málinko poprášim hl.múkou, popražím, posypem červenou paprikou, podlejem trochou vody, pridám kmín, soľ, MČK a zakryté s občasným miešaním dusím do maka. Na konci pridám nakrájanú petržlenovú vňaťku /vytiahnutú z mrazáku 🙂/