128 / 437
    ZAPEKANÉ KURACIE MEDAILÓNKY S HRÍBIKMI, RAJČINAMI A MOZARELOU

    RECEPT:
    kuracie prsia, mozarela, mrazené alebo čerstvé hríby/aj žampióny môžu byť/, cibuľa, cesnak, soľ, MČK, kmín mletý, trošku sladkej smotany
    Do zapekacej misy, ktorú sme trochu vymazali olejom naukladáme osolené kuracie prsia, ktoré som prepolila, aby neboli také veľké a hrubé. Na panvičke necháme opražiť cibuľku, pridáme k nej hríbiky na malé kúsky, okmínujeme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou. keď sú udusené, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, necháme odpariť vodu a hotové dáme na prsia. Na ne dáme kolieska rajčiny a úplne hore kolieska mozarely. Podlejeme troškou smotany, to zaručí, že masko bude šťavnaté. Zakryjeme alobalom a pečieme na 180C, pred koncom odokryjeme a nechápe trošku "opáliť" 🙂 Výborne sa k tomu hodí ryža.

    15. dec 2012