RECEPT: čerstvé rajčiny-najlepšie domáce voňavé🙂, cibuľa, ol.olej, trstinový cukor, soľ, ml.čierne korenie, bobkový list, parmazán alebo tvrdý syr na strúhanie, zeleninový bujón /najlepší v tégliku/ Na oleji opražíme cibuľku a pridáme rajčiny, ktoré sme predtým popichali, sparili vriacou vodou a olúpali. Podlejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, MČK a zajryté varíme cca 20min. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme zel.bujón, vodu podľa hustoty a ešte 5min.prevaríme. Dochutíme a na tanieri ozdobíme strúhaným syrom
RECEPT:
čerstvé rajčiny-najlepšie domáce voňavé🙂, cibuľa, ol.olej, trstinový cukor, soľ, ml.čierne korenie, bobkový list, parmazán alebo tvrdý syr na strúhanie, zeleninový bujón /najlepší v tégliku/
Na oleji opražíme cibuľku a pridáme rajčiny, ktoré sme predtým popichali, sparili vriacou vodou a olúpali. Podlejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, MČK a zajryté varíme cca 20min. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme zel.bujón, vodu podľa hustoty a ešte 5min.prevaríme. Dochutíme a na tanieri ozdobíme strúhaným syrom