84 / 437
    CESTOVINY S LOSOSOM A ŠPENÁTOVÝMI LISTAMI

    RECEPT:
    /pre 3osoby/
    200g lososa bez kože, cestoviny, mrazený alebo čerstvý listový špenát /nie pretlak/, cesnak, šalotka, parmazán, šlahačková smotana, soľ, ml. čierne korenie
    Na oliv.oleji osmáhneme lososa, vyberieme a do toho istého oleja dáma šalotku nakrájanú na vačšie kusy a 1-2 strúčiky cesnaku na plátky. Opražíme, pridáme špenát, podlejeme troškou vody, osolíme, okoreníme a podusíme. Keď je špenátik udusený, prilejeme smotanu, nastrúhame parmazán /čím viac,tým lepšie/, necháme povariť, kým sa neodparí voda a smotana trošku nezhustne. Nakoniec prisypeme "rozdrveného" lososa a zmiešame s cestovinami. Hotové posypeme troškou parmazánu. Mňam

    25. sep 2012

    Toto musí byť úžasné, len neviem kde zoženiem šalotku? Billa?

    13. okt 2012

    @chovancova27
    Moja, vôbec sa netráp šalotkou, kludne tam daj červenú cibuľu a ak ani tú nebudeš mať, tak obyčajnú. Ja som to naposledy tiež robila z červenej 🙂 Šalotku som si kúpila na trhu 🙂

    13. okt 2012