RECEPT: (cca 4osoby) ¼ kg cestovín 200 g čerstvých šampiňónov 100 g póru 100 g paradajok Zálievka: 100 g majonézy 100 g bieleho jogurtu 1 ČL citrónovej šťavy kvapka vínneho octu štipka oregana sekaná petržlenová vňať soľ mleté čierne korenie Cestoviny uvarte v osolenej vode, sceďte a nechajte vychladnúť. Čerstvé šampiňóny nakrájajte na plátky a mierne ich orestujte na tuku a vychladnuté pridajte k cestovinám, ďalej pridajte na jemno nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané paradajky, zálievku (z majonézy, bieleho jogurtu, citrónovej šťavy, vinného octu, soli, korenia a oregana). Všetko premiešajte a nechajte v chlade odležať. Šalát posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
RECEPT: (cca 4osoby)
¼ kg cestovín
200 g čerstvých šampiňónov
100 g póru
100 g paradajok
Zálievka:
100 g majonézy
100 g bieleho jogurtu
1 ČL citrónovej šťavy
kvapka vínneho octu
štipka oregana
sekaná petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Cestoviny uvarte v osolenej vode, sceďte a nechajte vychladnúť. Čerstvé šampiňóny nakrájajte na plátky a mierne ich orestujte na tuku a vychladnuté pridajte k cestovinám, ďalej pridajte na jemno nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané paradajky, zálievku (z majonézy, bieleho jogurtu, citrónovej šťavy, vinného octu, soli, korenia a oregana). Všetko premiešajte a nechajte v chlade odležať. Šalát posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.