Aj ja som už robila z pravého kravského mlieka plus bylinky a upiekla som k tomu chleba. V ten deň sme sa nevedeli dozrat 😂😂😂
@klarissa25 to veru nie, ale môžeš mi napísať ako sa robí taká tekutá 😉
@lusya20052 no jednoducho...podojis kravu, pozberas smotanu, a urobíš maslo...to je domáce maslo podľa mňa..
@klarissa25 tak v paneláku asi nemám kravu… čiže pre mna doma je toto domáce. Lebo som si ho ja urobila aj keď z kupovanej smotany.
@lusya20052 ako si ho prosim robila? Mnamk zeby som skusila?😋
@henka123123 robila som ho podľa varapecsmartinkou 🍀 keďže ale nemám robot, tak som to ručným šľahacom robila🤣 čiže to trvalo o dosť dlhšie. Ale tak na 1. Krát je celkom dobre.
Šľahačkovu smotanu najlepšie 40% treba šlahať až kým sa neoddelí srvátka. Tú som na 2x krát vylievala, potom ešte vyžmýkala a dala do ľadového kúpeľa. Potom som urobila ‘tvar’ masla a dala do papiera na pečenie a do chladničky.
To musim skusit 🙂 a kedze mam kravu, tak ked si ju podojim, snad bude dostatocne "domace" aby som sa tu mohla pochvalit😅 ja ale nebudem moct napisat mena krav, lebo uz aj za to som tu dostala hubovu polievku😅 pekne masielko sa ti podarilo, len tak dalej ;)
@aaadkaaa ďakujem🙈😊
Z domáceho mlieka bude isto chutnejšie než to moje, ale tak mne stačí aj toto 🍀
Len ma napadlo, potom aj čo doma pečieme nie je domáce. Ani rožky, chlieb, koláče či torty keďže to nie je z domácich surový. ale kupovaných.
Čiže každá, ktorá tu pridá doma robenú tortu/koláč alebo pečivo isto nemá doma mlyn aby mala domácu múku🤣
Prosím Ťa, koľko ml smotany si robila a koľko gramov maslo má?
@lusya20052 presne tak 😁😁😁 vies ako, kto chce psa bit, palicu si najde
@aaadkaaa som prekvapená, že kravu máš a maslo nie 😉 ja nemám rada domáce maslo, myslim domáce, od kravy z domu , 😀 , ale kupujem ho a robim z neho prepustené maslo, na ňom už necitiť tu kravku
@mooonika1975 ja nedojim, mame teliatka na to 🙂 nie je popri praci cas este aj na to. A ked podojim, tak robim syr alebo tvaroh, maslo som neskusala zatial, ale v lete skusim
@mooonika1975 ale to je zase niečo iné..prepustene maslo môžeš robiť z akehokokvek masla...a môžeš tiež kupit samotné ghee maslo
@barborka0307 ja som robila z 500ml smotany a maslo má skoro 200g presne 198g🙈
@lusya20052 a co si urobila s tým co ti ostalo ?
@klarissa25 no to bola myslím srvátka, to som vyliala🙈
Moja hlúposť, teraz citam, že je to prospešné.
@lusya20052 no jasne, je to cmar, srvátka.. proste všetko vieš zužitkovať...ja robím z toho chlieb, ale kvaskovy
@klarissa25 no môžem robiť . Ale chcem domáce, tak robím z domáceho masla a NIKDY ghee nekupujem . Na jedenie nemáme radi domáce maslo, lebo “ vonia”
@aaadkaaa asi je to qj viac roboty, musíš mutit
@klarissa25 super, chlieb som ešte napiekla predtým mám rešpekt celkom🤷🏼♀️ Som nevedela, že aj tam by sa to dalo použiť.
@mooonika1975 ano, je s tym aj dost roboty a my maslo nejak nejeme, takze ked robim, tak to, co aj zjeme hned 🙂
Aj z domácej šľahačky 😃🤩?