luckah6
8. apr 2017
14190 

Piškótový korpus na tortu

Veľa žien sa ma pýtalo na recept korpusu, aký pečiem tak ho sem spíšem. Pečiem ho do väčšiny toriet. 

Základný recept: 

● 160g kryštálového cukru

● 4ks vajec

● 160g polohrubej múky

● 1/2bal prášku do pečiva

● 4PL vlažnej vody

Postup:

1. Cukor s celými vajíčkami vyšľaháme vo veľkej miske dopenista cca 5-10 minút.

2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

3. Na 3x zašľahávame múku do vajec s cukrom.

4. Na záver pridáme vodu a prešľaháme.

Rúru si rozohrejeme na 200stupňov. Okrúhlu formu (priemer 18cm) vystelieme papierom na pečenie.

Ja zasekávam papier do formy a zvyšky odstrihnem. Boky nevymazávam lebo po upečení ich jednoducho orežem nožom. (Ja som použila formu 22cm lebo som robila cesto z 5 vajec. A piekla som dva, každý zvlášť a nikdy nie naraz.)

Cesto prelejeme do formy a vytvoria sa nám na ňom bublinky. Vtedy stačí párkrát formou buchnúť o linku/stôl. 

Vložíme do vyhriatej rúry a po 5-10 minútach uberiem na 150stupňov. Pozor! Každá rúra je iná. Ja mám úplne tú najobyčajnejšiu aká môže byť. Treba korpus kontrolovať špajdlou či špáratkom.

Keďže som piekla z 5 vajec, tak jeden korpus mi vydal na 3 pláty. Z vlastnej skúsenosti viem, že hore uvedený recept vydá do formy s priemerom 18cm. Do 22cm robím z 5 vajec. Do 30cm som robila z 8 vajec. Vždy treba potom navýšiť aj ostatné suroviny 🙂 nie že zabudnete dať viac múky či cukru 🙂 do receptu môžete pridať kakao, granko, gélovú farbu alebo vanilku. Čo len chcete 🙂

Formy používam z Lidlu a z obchodu Orion. Tie sa mi osvedcili najviac. 

Dúfam, že vám tento článok pomôže pri najbližšom pečení. 

ukladám🙂🙂

8. apr 2017
luckah6
autor

@jankali urcite sa niekedy zide 🙂

8. apr 2017
24. júl 2017
luckah6
autor

@dankaa78 🙂

24. júl 2017
luckah6
autor

@anency recept tu 🙂

29. okt 2017

@luckah6 mozem sa spytatnejde tam vobec olej ani nic? maslo?🙂

10. nov 2017

@luckah6 vieš mi prosím napísať ak budem dávať 5 vajec koľko navýšiť ostatné suroviny?

27. nov 2017
luckah6
autor

@anency ved o 40g viac. Vydel si to vajcami vzdy a mas 🙂

27. nov 2017

Urcite vyskusam

19. jan 2018

Dnes som nahodou nasla tvoj recept a tadaaa uz je hotovo . Dakujeeem 😘

26. jan 2018
luckah6
autor

@andyb25 kraaasny sa ti podaril 🙂

26. jan 2018

Ukladam😉

28. jan 2018
28. jan 2018

@luckah6 vies mi prosim poradit? Ak chcem kakaovy korpus, kolko kakaa mam/mozem pridat? Dakujem 😉

10. apr 2018
luckah6
autor

@bronula26 ahoj. Jasne ze poradim. 🙂 Ja napr.ked robim korpus zo 6 vajec davam 40g kakaa a teda tym padom len 200g muky. Nikdy nedavam viac gramov kakaa lebo ten korpus potom tak nenarastie. Ked budes robit zo 4-5 vajec staci ti dat 20-30g kakaa 🙂

10. apr 2018

@luckah6 dakujem krasne 😉😘

10. apr 2018

@luckah6 nakoniec som kakao nedala, nabuduce vyskusam s nim. Korpus je super

12. apr 2018
luckah6
autor

@bronula26 kraaaaasny sa ti podaril 😊

12. apr 2018

@luckah6 dakujem 😙

12. apr 2018

Moj kakaovy z 5 vajec vysiel krasne diki za recept

19. apr 2018

Mozem sa spytat kolko vajicok mam dat do 25 cm formy?dakujem
@luckah6

4. jún 2018
luckah6
autor

@simusha1993 myslim ze 5 alebo 6 by sa voslo kludne.

4. jún 2018

Vďaka za recept, dnes vyskúšaný a korpus vyšiel na jednotku! 🙂 Môj prvý 🙂 26 CM forma a použila som 7 vajec 🙂

21. júl 2018
luckah6
autor

@adusqua supeer, som rada ze sa podaril ☺

22. júl 2018

Ahoj 🙂 poradili by ste mi, ako skladovať korpus, aby nevyschol? Práve sa pečie a zajtra poobede ho budem plniť na sobotnú oslavu. Ďakujem krásne 🙂

6. sep 2018
luckah6
autor

@silvia31 kludne na stole prikryty utierkou. Mne nikdy neobschol ☺

6. sep 2018

@luckah6 akurát ho peciem drž palce 😊

15. sep 2018
luckah6
autor

@petuskaa1 urcite sa podaril ☺

15. sep 2018

@luckah6 áno tortu práve dokončujem je na objednávku

15. sep 2018
luckah6
autor

@petuskaa1 tak super to som rada ☺

15. sep 2018

Dnes som robila korpus podla tvojho receptu a uplne super 👍👍👍

24. nov 2018

@luckah6 Ahoj, prosim Ta, nevies, ci takyto pomer moze byt aj pri bezlepkovej muke? Nemas nahodou skusenost? Dakujem

4. feb 2019
luckah6
autor

@verka1818 ahoj. Bezlepkovu muku som veru este neskusala. Ak chces, spytaj sa v skupine Tortickarky. Tam ti mozno baby poradia. 😊

4. feb 2019

@luckah6 dakujem pekne :D

4. feb 2019

Naozaj super recept😍👍.Ozaj sa podaril. Vsetko presne rozpisane aj pre zaciatocne kucharky🐘😇

25. mar 2019
luckah6
autor

@vvmartina som rada ze pomohol ☺ dakujem

25. mar 2019

Super recept!!!👏👍

29. mar 2019

@luckah6 super recept ,ešte nejakú dobrú plnku by si mohla pridať...

29. mar 2019

Super recept. Ďakujem krásne.

6. máj 2019

@luckah6 a ako dlho treba korpus piecť? Napr. ten zo 4 vajec?

16. jún 2019
luckah6
autor

@barrilla ja peciem pomaly na 150-160 stupnoch cca 30-45min. Treba si odsledovat. Kazda rura pecie inak. Klasicky skusam spajdlou ci je upeceny. Ak sa cesto nelepi na spajdlu tak vyberam von ☺

17. jún 2019

@luckah6 ahoj veľmi pekne prosím o radu. Priemer formy 28 cm, z koľkých vajec mam urobiť, aby som mohla 2x rozrezat korpus? Ďakujem 😉

9. júl 2019
luckah6
autor

@simax5 ak chces klasicky biely korpus zo 6vajec je akurat. Ak kakaovy sprav zo 7. Lebo ten tak nezvacsi objem.

10. júl 2019

@luckah6 ďakujem veľmi pekne za radu, pekný deň 😉

11. júl 2019

Akurát ho robím 🙃 tak drz palce

12. júl 2019

No mam hotovo, môj prvý poťah a vlastne aj torta co nejako vyzerá 🤣 dúfam ze dlho žiadnu robiť nebudem, pečenie sladkého ma vôbec nebaví
Ale recept super, ďakujem len som dala 5 vajec a pridala zbytok k pomeru.
Dakujem

12. júl 2019
luckah6
autor

@slunce3 krasna 🙂 ano recept si treba upravit podla velkosti formy 🙂

13. júl 2019

Prosim vas mozme pridat aj olej.......nemam rada suche korpusy 😔 dakujem.

5. sep 2019

@luckah6 Prosim vas poradili by ste nejaky postup na plnku, ktora netecie v torte? Dakujem 😊🤗

5. sep 2019
luckah6
autor

@stefania100 mascarpone, prask.cukor, jemny tvaroh a slah.smotana ☺

6. sep 2019

@luckah6 Dakujem srdecne 😘

11. sep 2019

@luckah6 Korpus je naozaj kraaasny 🤩 ale nie je suchy a tvrdy? Vsetky co som kedy skusala su dost suche a nie vlacne 😪 aj s maslom som skusila a bol tvrdy 😔 mozno by bolo potrebne pridat olej....hladku muku 🤔 😘 neviem 😖

22. sep 2019
luckah6
autor

@stefania100 tvrdy? Este mi nikto nepovedal ze by bol tvrdy alebo suchy, tak ja neviem....ja som s nim max spokojna. Treba stavnato naplnit tortu a urcite nebude suchy ☺ ale kludne skus aj s olejom. Mozno ti zachuti viac ☺

23. sep 2019

Baby, poradte, prosim, recept na krem, s ktprym sa zdobia a robia tie kvietky zdobiacim sackom. Ak je moznost, aby bola aj chutovo fobra a netiekla. Dnes idem piect tortu a mala ju chce ozdobit "sacikom"

5. okt 2019

Hotovo, zajtra naplním, vyzerá 👌, dúfam že bude tak aj chutiť 😀

21. okt 2019

@slunce3 to je skoda, ze nebavi. Prva torta a hned famozna!👍👌👏

7. jan 2020

Dakujem za super postup a recept, uz sa pecie. Mam len otazku ked som po 5.min dala na 150°, cca kolko by sa mala v priemere piect. Peciem na elektrickej s ventilatorom, dufamze som neurobila chybu s tym ventilatorom.

7. jan 2020
luckah6
autor

@leaxa skusaj spajdlou ci je upeceny. Ja vzdy skusam 🙂

7. jan 2020

Určite vyskúšam 👍

12. jan 2020
15. jan 2020

Práve som ho piekla. Je úžasný! Jednoduchý recept, cesto vláčne a voňavé. Ďakujem! 😘

5. mar 2020

@luckah6 ahoj idem dnes piecť tortu pre drobca prosím ťa keď ju chcem upiect do veľkého plechu bude dosť 2-jita dávka??? Ďakujem

20. mar 2020

Uzasny recept dnes som piekla vlacne a pekne uz len ozdobit robila som z 5 vajec do formy 24 cm

30. mar 2020

@lubinka444 ozdobena 🙂

25. apr 2020
luckah6
autor

@lubinka444 to je krasa ☺

25. apr 2020

@lubinka444 jej krásna. Môžem poprosiť recept na plnku?

5. máj 2020
luckah6
autor

@mayusik Recept na plnku sa vzdy lisi podla chuti a velkosti torty. Zaklad je vacsinou mascarpone, slahac.smotana a praskovy cukor.

6. máj 2020
luckah6
autor

@mayusik hop pardon, myslela som ze otazka je na mna ☺

6. máj 2020

@luckah6 nevadí 🙂 ďakujem pekne

7. máj 2020

Vobec sa nepodaril, tento recept neodporucam

20. máj 2020

Keď som ho vytiahla z trúby tak bol pekne vysoký, nechala som ho vychladnúť vonku a takto mi klesol...veľmi často sa mi to stáva. Teraz sa bojím že bude ťažký a nie taký nadýchaný. Mám ho radšej nechať v hrubé vychladnúť, či ako?

19. jún 2020
luckah6
autor

@lenuskaa1 vždy treba nechať v trube trosku vychladnúť a potom vybrať. Pravdepodobne dostal teplotný sok preto klesol.

20. jún 2020

Aj u nás bola na krstiny 🙂 výborne cesto, niekoľko rokov som robila iné, tento krat som dala šancu inému a nesklamalo, budem robiť tento 🙂 ďakujem 🙂

29. jún 2020

@luckah6 zase pecem ten tvoj korpus parádny 🤩👍

10. júl 2020

Používam už len tento recept, jednoduchá príprava a vždy sa vydaril.
Ďakujem

11. júl 2020
luckah6
autor

@slunce3
@mistik05 veľmi sa teším ze si našiel obľubu u vás 😊

12. júl 2020

Dakujem za rychly a sikovny recept 😊 vyuzivam na dovolenke.

1. aug 2020

Prave to peciem dufam ze sa vydari😘

10. sep 2020

@luckah6 prosím,kloko surovín na 25 priemer,poradíte,dakujem

1. okt 2020

úžasné ľahké ďakujem😅😅

22. okt 2020

Najlepší aj tak robím 👌

26. nov 2020

Skvely recept, robim uz len tento 👌👌 na 28 cm tortu som dala 8 vajec a tento krat som pridsla do cesta aj kakao. Cesto sa dalo krasne rozrezat na 3 platy 😊 krem maskarpone, slahacka, tvaroh a biela cokolada, plus na krem maliny, ribezle, cucoriedky 😊 mojmu malemu oslavencovi velmi chutilo 🙂

7. dec 2020

@owecka a ja som tento recept skusila vcera a vydaril sa uplne super. museli ste spravit nejaku chybu.

12. dec 2020

@slunce3 prosim ako si dokola popriliepala na vrch tie lentilky? Dakujem

4. jan 2021

@evkagardian tým gélom na oplátku 😉

4. jan 2021

@evkagardian tohtoročná 😉 tiež okolo tým gélom som to tam lepila

4. jan 2021

@slunce3 pri oplatke si mala gel?

4. jan 2021

@evkagardian to som kupovala k oblatke, bez toho to nieje také pekne, lesklé, vlní sa to.. A gel ti pekne zvýrazní farby, ten malý okolo 2€ to stojí v každom eshop to majú k oplatkam 😉

5. jan 2021

Decor gél sa to tuším vola

5. jan 2021

Ďakujem za info
@slunce3

5. jan 2021

Idem na to zase 🥰veľmi som si obľúbila tento tvoj recept 🥰🥰🥰 dakujem

3. feb 2021
luckah6
autor

@slunce3 ďakujem, tesi ma to ❤️❤️❤️

3. feb 2021

@luckah6 budú amongusove 🤣🤣🤣

3. feb 2021

@slunce3 tusim sa z teba stava proficka nielen v háčkovaní, sa mi asi zdalo, ze si vyssie písala, nerada sladke :D

16. máj 2021

@antoniatonka raz za rok sa obetujem 🤣🤣🤣 no ok tak asi 5x 🤣 a nieco specem.. Ale nieje to nieoc co by ma bavilo a naplnalo

16. máj 2021

Konečne perfektny recept na korpus, úžasne vláčny a nadychany a to som ich už ta tie roky čo pečiem poskusala! Ďakujem 🙏🏼

22. máj 2021
luckah6
autor

@katarinamaj2016 ďakujem aj ja, nech sa darí 😊

22. máj 2021

dobrý deň.korpus je super.este otázočku,do zajtra ich treba dať do chladničky? bojím sa že tam zoschnu.

2. júl 2021

bude Spiderman 😝

2. júl 2021
luckah6
autor

@juliankah zabaľte do fólie potravinovej a môžu ísť aj do chladničky. Ja nechávam v utierke zabalené na linke alebo v rúre. 😊

3. júl 2021

Idem na to znova 😘

8. júl 2021

Aj ja dnes robim tak dam konecnu verziu zajtra aj dozdobenu ci sa podarila 😊😊😊

8. júl 2021

Najlepsi korpus 😊

10. júl 2021

Výborný korpus...

10. júl 2021
luckah6
autor

@mucinqa
@kacena55 šikovné ste baby 🙂

10. júl 2021

Ahojte dnes idem prvý krát v živote piecť tortu. Korpus pôjdem podľa tohto receptu. Mám formu 26cm použila by som 7 vajec plus kakao. Takže potom dám o 40g menej múky? Či správne chápem.. Kakao môže byť to Holandské?
A ešte prosím vás viete mi napísať koľko si mám presne kúpiť vecí na plnku? Ja viem je to asi trápna otázka ale nikdy som nepiekla. Tak aby som mala dosť plnky aj na potretie aj do vnútra. Ďakujem veľmi by ste mi pomohli ❣️ potrebujem čo najjednoduchšiu plnku aby sa mi podarila. Ak by ste mi vedeli napísať aj postup na plnku

31. júl 2021

@stefania100 zdravím. Viem. Že je to stará diskusia ale korpusy sa pečú stále... Zistila som, že keď pridám do korpusu trochu mandľovej múky (asi môžu byť aj iné orechy), cesto jr ešte lepšie, a vydrží dlhšie vláčne. Pomleté orechy (cca. 40 g) pridávam aj do muffiniek, sú potom chutnejšie

31. júl 2021

@andula77 Dakujem krasne ste zlata 😊 prajem pekny vikendik.

31. júl 2021
luckah6
autor

@drobcek2011 áno, nahradis múku kakaom.
Na 26cm tortu potrebuješ zhruba kilo a pol plnky (aj na obtretie).

1. aug 2021

@luckah6 ďakujem krásne. Vďaka tvojmu receptu som prvý krát v živote piekla tortu. 🙏 Korpus je vynikajúci a úplne jednoduchý 😍 na druhý deň je úplne vláčny 😍😍 veľmi pekne ďakujem do teraz som sa toho extrémne bála ale teraz už viem že je to jednoduché 🙏 už len doladiť plnku a bude to super 🙏💗
Dala som 7 vajec

1. aug 2021
luckah6
autor

@drobcek2011 keby nebol z kakaa tak ti krásne narastie. To kakao ho vždy trosku ubije 🤷‍♀️ Ale ďakujem 😊 ja tiež používam len tento recept❤️

2. aug 2021

@luckah6 nevadí na prvý krát som spokojná aj takto. 😊

2. aug 2021

@luckah6 ahoj..môžem sa ťa opýtať keď chcem piecť čokoládový korpus..v priemere asi 24cm(tá klasická forma čo má väčšina ľudí) použijem 5vajec?a keďže to chcem kakaové,splasne to kúsok tak radšej upiecť dva korpusy?aby bola torta vyššia?čo si ty myslíš?
Dík

16. aug 2021
luckah6
autor

@nikki2201 áno. Ja vždy peciem 2 korpusy aby som mala 4 platy.

16. aug 2021

@luckah6 takže to delis na dva len?..teda jeden korpus delis na dva?a keď dám kakao..a 5vajec?tak stačí 200g múky aj 200g cukru?alebo menej kvôli kakau?

16. aug 2021
luckah6
autor

@nikki2201 áno na 2 platy. Pri 5 vajciach je pomer 200g cukru, 170g múky, 30g kakaa.

17. aug 2021

@luckah6 ďakujem ☺️😉

17. aug 2021

Taka amatérska🤣 podľa tvojho korpusu.. 🙂 už budem používať len tento recept

27. aug 2021
28. aug 2021

Ahoj zajtra chcem skúsiť tvoj recept môžem tam pridať aj olej?nepokazim recept? A ešte keď dáte cesto do formi také je forma plná?vpretoze poslednej dobe som mala cesto v strede zadusenie akoby olej ostal v strede alebo neviem ,vždy som som robila korpus takže celý som vyliala do formy pokiaľ sa zmestilo a neviem či to bolo olejom alebo tím dakujem za odpoveď.

14. sep 2021
luckah6
autor

Ahoj. A prečo tam chceš pridať olej? Korpus bude ťažký, mastný. Nevidím dôvod tam pridávať olej. Co sa týka zadusenia, treba ho piecť pomaly a neotvarat rúru počas pečenia. A nelej cesto až po vrch. Nechaj mu miesto 1-2cm. On predsa narastie a nechceš aby sa ti vylial z formy.

15. sep 2021
20. sep 2021

Baby pomooc kde sa stala chyba? Vôbec nenarastol a na vrchu je do oblúka

7. okt 2021
luckah6
autor

@sonya007 koľko farbiva si dala? Z koľkých vajec do akého priemeru si robila?

7. okt 2021

@luckah6 ahoj, čiže ak menis počet vajíčok tak voda a prášok do pečiva ostáva stále rovnaký? A otázka ešte na plnku s mascarpone, mesias jednu smotanu, cukor a jedno balenie mascarpone spolu všetko odzacitaku? Ďakujem ☺️

4. jan 2022
luckah6
autor

@patricia176 no viac menej pdp zostáva rovnako, ak robím napr. zo 6 vajec davam celý pdp nie len polovicu. Vodu prispôsobujem vajciam. 5 vajec-5pl vody, 9 vajec-9pl vody.... Atd

5. jan 2022

Skvelý recept. Konečne korpus ktorý sa mi dá pekne nakrájať. Piekla som do 26cm formy zo 7 vajec a bola to ideálna veľkosť. Ale bol pre nás prišliš sladký. Do ďalšieho som dala už len polovicu množstva cukru a bol super. Už som nepridavala vodu, lebo cesto nebolo tak husté.

14. jan 2022

@luckah6 dobrý deň chcela by som sa opytat keď idem robiť korpus do formy ktorá má cca 12cm koľko čoho mám dať? Bola by som veľmi rada za radu ďakujem

13. feb 2022
luckah6
autor

@sofia02 myslím ze zo 4 vajíčok stačí. Uoecte jeden a uvidíte koľko z neho narezete. Formu nenaplnte úplne doplna s cestom.

14. feb 2022

@luckah6 výborný podaril sa!

14. feb 2022

Ahojte baby 😊 Pravé som objavila tento recept na korpus a po prečítaní samých chvál by som ho chcela vyskúšať 😊 na 30tku formu ( chcela by som korpus prekrojit na dvakrát + chcela by som 4 platy ) mam dat 9 ci 10 vajec ? Môžem to piecť naraz ? A ešte by som sa chcela opýtať či mi bude stačiť krém z 1,5kg mascarpone a 6tich smotan aj na obtretie torty. Ďakujem

20. mar 2022
luckah6
autor

@lenkap_19 ahoj, kľudne sprav z 9 vajec. Biely korpus sa dá prekrojiť 1x a máš dva pláty. Pri kakaovom si to radšej odskúšaj, neviem ako veľmi narastie keďže kakao je ťažšie. Ten krém určite vystaci, záleží koľko dávaš medzi platy. Kľudne si ho rozváž do misiek narovnako a máš to istejšie 🙂

20. mar 2022

@luckah6 ahoj,peciem tvoj korpus 1x,urobila som zo 6 vajec,vsetky suroviny pridane,krasne narastol,nechala skm ho vychladit v rure potom vybrala von a ma vysku tak 3 cm 🤦🤦🤦 je to forma 25 cm,asi trebalo z viac vajec urobit aby bol vyssi?snad ho prekrojim na polovicu 😁dakujem

4. apr 2022

@luckah6 ahoj ked chcem do 26cm formy ..urobim len biely zo 6vajec,prekrojim aspon na 3?
A pomer je potom:240gcukru,240g muky 6vajec 6 vody? Najprv na 170C?pozom po 10minutach na 150C?a pecie sa kolko cca?

5. máj 2022
luckah6
autor

@tvyks pomer sedí, pečiem cca 30-45 min, vždy kontrolujem špáradlom. Neviem či prekrojis 3x. Ja vždy pečiem tak, že prekrojím len na dva korpusy.

5. máj 2022

@luckah6 Ja som akurát teraz dopiekla. Krásne narástol. A po otvorení trúby neskôr klesol
Kde je chyba. ,? Dik

8. máj 2022
8. máj 2022
luckah6
autor

@lindsey piecť dlhšie a pomalšie. A vypnúť rúru s nechať v nej. Až potom vybrať.

8. máj 2022

@luckah6 nebude sucha ked sa necha v rure?alebo nezhori?

8. máj 2022

@luckah6 čiže neotvarať?

8. máj 2022
luckah6
autor

@tvyks nie, nemá pre co keď ju vypnes včas 🙂
@lindsey neotvarat. Max až ku koncu len pre kontrolu či je upeceny.

9. máj 2022

@luckah6 Dobrý deň prajem môžem sa opýtať mám jedno cesto upečené ešte budem robiť druhé. Necham cesto vychladiť a potom ho môžem zabaliť do potravinárskej fólie. Vydrží mi do nedele ?

29. júl 2022
luckah6
autor

@alzbeta100 určite vydrží 🙂

29. júl 2022

@tvyks ahoj .podarilo sa ti 3 platy prekrojit?

1. aug 2022

@luckah6 ahoj, viem, ze je to starsi prispevok, ale len pre overenie. Mam formu s priemerom 23 cm, cize dam 5 vajec, 200g cukru, 200g muky a cca 30g kakaa, cely kypriaci a 5 lyzic vody?
Dakujem ☺️

3. aug 2022
luckah6
autor

@anonymous87 ahoj, daj len 180g múky a 30g kakaa. Ostatné sedí 🙂

4. aug 2022

@luckah6 dakujem 🙏

4. aug 2022

@kacena55 ahij môžem poprosiť recept na tortu mam v plane piecť niečo takéto ďakujem

10. aug 2022

@luckah6 prosím ta na priemer 25cm treba kolko surovin

10. aug 2022
luckah6
autor

@barbora9312 sprav korpus z 5-6 vajec

14. aug 2022

Ďakujem skúsim

16. sep 2022

@lenuskaa1 ja už robím radšej každý zvlášť je to potom presne rovnake korpusy jeden plat 2zltky, 6pl.kryst.cukru, 6pl.teplej vody, spolu siahať 10min.,do peny. Primiesat, preosievam 6-7pl.polohr.muky, polku kypriaceho prasku.Vyslahat bielka zo stipkov soli fo tuha a primiesat postupne zlahka do zltkovej zmesi...

3. dec 2022

Dobrý deň mohla by som sa prosím Vás spýtať tento korpus v akej forme priemer pečiete?Ďakujem pekne

26. dec 2022

Ahojte...viete mi poradit,co robim zle,ked mi vzdycky takto v strede vybehne? Ze neni pekne rovny?

6. jan 2023
luckah6
autor

@vcielka510 znížiť teplotu pečenia 🙂

25. jan 2023

@luckah6 ahoj,mozem sa spytat prosim ta? Chcem skusit tento tvoj korpus (kakaovy) 2 platy a kolko plnky budem do toho potrebovat na 2 vrstvy teda? Z 500g mascarpone a 2 slahaciek bude asi malo,vsak?
Dakujem 😊

31. jan 2023
luckah6
autor

@9martinocka ahoj, aký priemer ideš piecť?

1. feb 2023

@luckah6 povodne som chcela do 25cm formy, ale nakoniec skusim taku mensiu 18cm a tam by to mohlo stacit nie? Korpus bude zo 4 vajicok. Dakujem 😊

1. feb 2023

@luckah6 Ahoj prosim ta napises aj mne uplne polopatisticky kolko presme surovin dat na formu 24cm? korpus nechcem kakaovy. a na biely krem z mascarpone kokko coho prosim? budem ti vdacna nepeciem torty a caka nas oslava 8dospelych a 2 deti dakujeeeeem

1. feb 2023
luckah6
autor

@9martinocka áno na 18 stačí zo 4 vajíčok 🙂
@rogiii ahoj, na 24 môžeš urobiť korpus zo 6 vajíčok (6 vajec, 240g cukru, 240g polôh.muky, 1Pdp, 6 PL vody) čo sa týka plnky, na 3x plnenu tortu ti stačí 1kg mascarpone + 250-300g šľahačky + práškový cukor podľa chuti (cca 80g) Záleží od toho ako tuhú plnku chces mať 🙂

6. feb 2023

@luckah6 dakujem za odpoved. Uz som robila cez vikend a podarila sa 🙂

6. feb 2023

@luckah6 ahoj,prosim ta,ak chcem na 25 formu upiect tak,aby sa dal 2x prekrojit,mam urobit z 5vajec?
Kedze potrebujem 4 platy,mam radsej kazde cesto navazit 2x vsak?a nie jeden. A potom porozdelovat do foriem.dakujem moc 🙂

20. feb 2023
luckah6
autor

@petronela897 áno, upec si dva korpusy a tie potom budeš prekrajovať 🙂

27. feb 2023

@luckah6 ja mám v strede kráter ? Neviem vo som robila zle 🥲

15. apr 2023

Ahoj, prosím ťa z koľkých vajec na obdlznikovu formu 35x24cm a nechcem prekrajovať, chcem samostatne piecť každý plat. Ďakujem

14. júl 2023

Zdravím môj dopadol takto..ale nevadí.. forma 24cm priemer.. 200g múky 40g kakao,6vajec,5lyzic vody,200g cukru,1/2 kypriaceho..začiatok na 200st 5min potom na 150st 30min..

19. apr 2024

@frimmka aha už viem prečo.. mala som to robiť na teplovzduške..druhý pokus..pečiem 35min na 150st...(na zaciatku som NEDAVALA na 200st)

19. apr 2024

Zdravím, ja by som chcela upiecť v 25cm forme, čiže mám dať 6 vajec, 240g muky, 240g cukor, 1 PDP a 6 lyžíc vody? A na koľko stupňov 160? Chcela by som ho rozdeliť na 3x. Ďakujem 😊

23. sep 2024

Začni písať komentár...

Odošli