Veľa žien sa ma pýtalo na recept korpusu, aký pečiem tak ho sem spíšem. Pečiem ho do väčšiny toriet.
Základný recept:
● 160g kryštálového cukru
● 4ks vajec
● 160g polohrubej múky
● 1/2bal prášku do pečiva
● 4PL vlažnej vody
Postup:
1. Cukor s celými vajíčkami vyšľaháme vo veľkej miske dopenista cca 5-10 minút.
2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
3. Na 3x zašľahávame múku do vajec s cukrom.
4. Na záver pridáme vodu a prešľaháme.
Rúru si rozohrejeme na 200stupňov. Okrúhlu formu (priemer 18cm) vystelieme papierom na pečenie.
Ja zasekávam papier do formy a zvyšky odstrihnem. Boky nevymazávam lebo po upečení ich jednoducho orežem nožom. (Ja som použila formu 22cm lebo som robila cesto z 5 vajec. A piekla som dva, každý zvlášť a nikdy nie naraz.)
Cesto prelejeme do formy a vytvoria sa nám na ňom bublinky. Vtedy stačí párkrát formou buchnúť o linku/stôl.
Vložíme do vyhriatej rúry a po 5-10 minútach uberiem na 150stupňov. Pozor! Každá rúra je iná. Ja mám úplne tú najobyčajnejšiu aká môže byť. Treba korpus kontrolovať špajdlou či špáratkom.
Keďže som piekla z 5 vajec, tak jeden korpus mi vydal na 3 pláty. Z vlastnej skúsenosti viem, že hore uvedený recept vydá do formy s priemerom 18cm. Do 22cm robím z 5 vajec. Do 30cm som robila z 8 vajec. Vždy treba potom navýšiť aj ostatné suroviny 🙂 nie že zabudnete dať viac múky či cukru 🙂 do receptu môžete pridať kakao, granko, gélovú farbu alebo vanilku. Čo len chcete 🙂
Formy používam z Lidlu a z obchodu Orion. Tie sa mi osvedcili najviac.
Dúfam, že vám tento článok pomôže pri najbližšom pečení.
Urcite vyskusam
Dnes som nahodou nasla tvoj recept a tadaaa uz je hotovo . Dakujeeem 😘
Ukladam😉
Moj kakaovy z 5 vajec vysiel krasne diki za recept
Mozem sa spytat kolko vajicok mam dat do 25 cm formy?dakujem
@luckah6
@simusha1993 myslim ze 5 alebo 6 by sa voslo kludne.
Vďaka za recept, dnes vyskúšaný a korpus vyšiel na jednotku! 🙂 Môj prvý 🙂 26 CM forma a použila som 7 vajec 🙂
Ahoj 🙂 poradili by ste mi, ako skladovať korpus, aby nevyschol? Práve sa pečie a zajtra poobede ho budem plniť na sobotnú oslavu. Ďakujem krásne 🙂
Dnes som robila korpus podla tvojho receptu a uplne super 👍👍👍
Naozaj super recept😍👍.Ozaj sa podaril. Vsetko presne rozpisane aj pre zaciatocne kucharky🐘😇
Super recept!!!👏👍
Super recept. Ďakujem krásne.
Akurát ho robím 🙃 tak drz palce
No mam hotovo, môj prvý poťah a vlastne aj torta co nejako vyzerá 🤣 dúfam ze dlho žiadnu robiť nebudem, pečenie sladkého ma vôbec nebaví
Ale recept super, ďakujem len som dala 5 vajec a pridala zbytok k pomeru.
Dakujem
Prosim vas mozme pridat aj olej.......nemam rada suche korpusy 😔 dakujem.
@luckah6 Prosim vas poradili by ste nejaky postup na plnku, ktora netecie v torte? Dakujem 😊🤗
@stefania100 mascarpone, prask.cukor, jemny tvaroh a slah.smotana ☺
@luckah6 Dakujem srdecne 😘
@luckah6 Korpus je naozaj kraaasny 🤩 ale nie je suchy a tvrdy? Vsetky co som kedy skusala su dost suche a nie vlacne 😪 aj s maslom som skusila a bol tvrdy 😔 mozno by bolo potrebne pridat olej....hladku muku 🤔 😘 neviem 😖
@stefania100 tvrdy? Este mi nikto nepovedal ze by bol tvrdy alebo suchy, tak ja neviem....ja som s nim max spokojna. Treba stavnato naplnit tortu a urcite nebude suchy ☺ ale kludne skus aj s olejom. Mozno ti zachuti viac ☺
Baby, poradte, prosim, recept na krem, s ktprym sa zdobia a robia tie kvietky zdobiacim sackom. Ak je moznost, aby bola aj chutovo fobra a netiekla. Dnes idem piect tortu a mala ju chce ozdobit "sacikom"
Hotovo, zajtra naplním, vyzerá 👌, dúfam že bude tak aj chutiť 😀
Dakujem za super postup a recept, uz sa pecie. Mam len otazku ked som po 5.min dala na 150°, cca kolko by sa mala v priemere piect. Peciem na elektrickej s ventilatorom, dufamze som neurobila chybu s tym ventilatorom.
Určite vyskúšam 👍
Práve som ho piekla. Je úžasný! Jednoduchý recept, cesto vláčne a voňavé. Ďakujem! 😘
@luckah6 ahoj idem dnes piecť tortu pre drobca prosím ťa keď ju chcem upiect do veľkého plechu bude dosť 2-jita dávka??? Ďakujem
Uzasny recept dnes som piekla vlacne a pekne uz len ozdobit robila som z 5 vajec do formy 24 cm
@lubinka444 ozdobena 🙂
@lubinka444 to je krasa ☺
@lubinka444 jej krásna. Môžem poprosiť recept na plnku?
Vobec sa nepodaril, tento recept neodporucam
Keď som ho vytiahla z trúby tak bol pekne vysoký, nechala som ho vychladnúť vonku a takto mi klesol...veľmi často sa mi to stáva. Teraz sa bojím že bude ťažký a nie taký nadýchaný. Mám ho radšej nechať v hrubé vychladnúť, či ako?
Aj u nás bola na krstiny 🙂 výborne cesto, niekoľko rokov som robila iné, tento krat som dala šancu inému a nesklamalo, budem robiť tento 🙂 ďakujem 🙂
Používam už len tento recept, jednoduchá príprava a vždy sa vydaril.
Ďakujem
Dakujem za rychly a sikovny recept 😊 vyuzivam na dovolenke.
Prave to peciem dufam ze sa vydari😘
úžasné ľahké ďakujem😅😅
Najlepší aj tak robím 👌
Skvely recept, robim uz len tento 👌👌 na 28 cm tortu som dala 8 vajec a tento krat som pridsla do cesta aj kakao. Cesto sa dalo krasne rozrezat na 3 platy 😊 krem maskarpone, slahacka, tvaroh a biela cokolada, plus na krem maliny, ribezle, cucoriedky 😊 mojmu malemu oslavencovi velmi chutilo 🙂
@slunce3 prosim ako si dokola popriliepala na vrch tie lentilky? Dakujem
@evkagardian tým gélom na oplátku 😉
@evkagardian tohtoročná 😉 tiež okolo tým gélom som to tam lepila
@slunce3 pri oplatke si mala gel?
@evkagardian to som kupovala k oblatke, bez toho to nieje také pekne, lesklé, vlní sa to.. A gel ti pekne zvýrazní farby, ten malý okolo 2€ to stojí v každom eshop to majú k oplatkam 😉
Decor gél sa to tuším vola
Ďakujem za info
@slunce3
Idem na to zase 🥰veľmi som si obľúbila tento tvoj recept 🥰🥰🥰 dakujem
@slunce3 tusim sa z teba stava proficka nielen v háčkovaní, sa mi asi zdalo, ze si vyssie písala, nerada sladke :D
@antoniatonka raz za rok sa obetujem 🤣🤣🤣 no ok tak asi 5x 🤣 a nieco specem.. Ale nieje to nieoc co by ma bavilo a naplnalo
Konečne perfektny recept na korpus, úžasne vláčny a nadychany a to som ich už ta tie roky čo pečiem poskusala! Ďakujem 🙏🏼
@katarinamaj2016 ďakujem aj ja, nech sa darí 😊
dobrý deň.korpus je super.este otázočku,do zajtra ich treba dať do chladničky? bojím sa že tam zoschnu.
bude Spiderman 😝
Idem na to znova 😘
Aj ja dnes robim tak dam konecnu verziu zajtra aj dozdobenu ci sa podarila 😊😊😊
Najlepsi korpus 😊
Výborný korpus...
Ahojte dnes idem prvý krát v živote piecť tortu. Korpus pôjdem podľa tohto receptu. Mám formu 26cm použila by som 7 vajec plus kakao. Takže potom dám o 40g menej múky? Či správne chápem.. Kakao môže byť to Holandské?
A ešte prosím vás viete mi napísať koľko si mám presne kúpiť vecí na plnku? Ja viem je to asi trápna otázka ale nikdy som nepiekla. Tak aby som mala dosť plnky aj na potretie aj do vnútra. Ďakujem veľmi by ste mi pomohli ❣️ potrebujem čo najjednoduchšiu plnku aby sa mi podarila. Ak by ste mi vedeli napísať aj postup na plnku
@stefania100 zdravím. Viem. Že je to stará diskusia ale korpusy sa pečú stále... Zistila som, že keď pridám do korpusu trochu mandľovej múky (asi môžu byť aj iné orechy), cesto jr ešte lepšie, a vydrží dlhšie vláčne. Pomleté orechy (cca. 40 g) pridávam aj do muffiniek, sú potom chutnejšie
@andula77 Dakujem krasne ste zlata 😊 prajem pekny vikendik.
@drobcek2011 áno, nahradis múku kakaom.
Na 26cm tortu potrebuješ zhruba kilo a pol plnky (aj na obtretie).
@luckah6 ďakujem krásne. Vďaka tvojmu receptu som prvý krát v živote piekla tortu. 🙏 Korpus je vynikajúci a úplne jednoduchý 😍 na druhý deň je úplne vláčny 😍😍 veľmi pekne ďakujem do teraz som sa toho extrémne bála ale teraz už viem že je to jednoduché 🙏 už len doladiť plnku a bude to super 🙏💗
Dala som 7 vajec
@drobcek2011 keby nebol z kakaa tak ti krásne narastie. To kakao ho vždy trosku ubije 🤷♀️ Ale ďakujem 😊 ja tiež používam len tento recept❤️
@luckah6 nevadí na prvý krát som spokojná aj takto. 😊
Taka amatérska🤣 podľa tvojho korpusu.. 🙂 už budem používať len tento recept
Ahoj zajtra chcem skúsiť tvoj recept môžem tam pridať aj olej?nepokazim recept? A ešte keď dáte cesto do formi také je forma plná?vpretoze poslednej dobe som mala cesto v strede zadusenie akoby olej ostal v strede alebo neviem ,vždy som som robila korpus takže celý som vyliala do formy pokiaľ sa zmestilo a neviem či to bolo olejom alebo tím dakujem za odpoveď.
Ahoj. A prečo tam chceš pridať olej? Korpus bude ťažký, mastný. Nevidím dôvod tam pridávať olej. Co sa týka zadusenia, treba ho piecť pomaly a neotvarat rúru počas pečenia. A nelej cesto až po vrch. Nechaj mu miesto 1-2cm. On predsa narastie a nechceš aby sa ti vylial z formy.
Baby pomooc kde sa stala chyba? Vôbec nenarastol a na vrchu je do oblúka
@luckah6 ahoj, čiže ak menis počet vajíčok tak voda a prášok do pečiva ostáva stále rovnaký? A otázka ešte na plnku s mascarpone, mesias jednu smotanu, cukor a jedno balenie mascarpone spolu všetko odzacitaku? Ďakujem ☺️
@patricia176 no viac menej pdp zostáva rovnako, ak robím napr. zo 6 vajec davam celý pdp nie len polovicu. Vodu prispôsobujem vajciam. 5 vajec-5pl vody, 9 vajec-9pl vody.... Atd
Skvelý recept. Konečne korpus ktorý sa mi dá pekne nakrájať. Piekla som do 26cm formy zo 7 vajec a bola to ideálna veľkosť. Ale bol pre nás prišliš sladký. Do ďalšieho som dala už len polovicu množstva cukru a bol super. Už som nepridavala vodu, lebo cesto nebolo tak husté.
Ahojte baby 😊 Pravé som objavila tento recept na korpus a po prečítaní samých chvál by som ho chcela vyskúšať 😊 na 30tku formu ( chcela by som korpus prekrojit na dvakrát + chcela by som 4 platy ) mam dat 9 ci 10 vajec ? Môžem to piecť naraz ? A ešte by som sa chcela opýtať či mi bude stačiť krém z 1,5kg mascarpone a 6tich smotan aj na obtretie torty. Ďakujem
@lenkap_19 ahoj, kľudne sprav z 9 vajec. Biely korpus sa dá prekrojiť 1x a máš dva pláty. Pri kakaovom si to radšej odskúšaj, neviem ako veľmi narastie keďže kakao je ťažšie. Ten krém určite vystaci, záleží koľko dávaš medzi platy. Kľudne si ho rozváž do misiek narovnako a máš to istejšie 🙂
@luckah6 ahoj,peciem tvoj korpus 1x,urobila som zo 6 vajec,vsetky suroviny pridane,krasne narastol,nechala skm ho vychladit v rure potom vybrala von a ma vysku tak 3 cm 🤦🤦🤦 je to forma 25 cm,asi trebalo z viac vajec urobit aby bol vyssi?snad ho prekrojim na polovicu 😁dakujem
@luckah6 Dobrý deň prajem môžem sa opýtať mám jedno cesto upečené ešte budem robiť druhé. Necham cesto vychladiť a potom ho môžem zabaliť do potravinárskej fólie. Vydrží mi do nedele ?
@alzbeta100 určite vydrží 🙂
@luckah6 ahoj, viem, ze je to starsi prispevok, ale len pre overenie. Mam formu s priemerom 23 cm, cize dam 5 vajec, 200g cukru, 200g muky a cca 30g kakaa, cely kypriaci a 5 lyzic vody?
Dakujem ☺️
@anonymous87 ahoj, daj len 180g múky a 30g kakaa. Ostatné sedí 🙂
@luckah6 dakujem 🙏
@kacena55 ahij môžem poprosiť recept na tortu mam v plane piecť niečo takéto ďakujem
@luckah6 prosím ta na priemer 25cm treba kolko surovin
@barbora9312 sprav korpus z 5-6 vajec
Ďakujem skúsim
@lenuskaa1 ja už robím radšej každý zvlášť je to potom presne rovnake korpusy jeden plat 2zltky, 6pl.kryst.cukru, 6pl.teplej vody, spolu siahať 10min.,do peny. Primiesat, preosievam 6-7pl.polohr.muky, polku kypriaceho prasku.Vyslahat bielka zo stipkov soli fo tuha a primiesat postupne zlahka do zltkovej zmesi...
Dobrý deň mohla by som sa prosím Vás spýtať tento korpus v akej forme priemer pečiete?Ďakujem pekne
Ahojte...viete mi poradit,co robim zle,ked mi vzdycky takto v strede vybehne? Ze neni pekne rovny?
@vcielka510 znížiť teplotu pečenia 🙂
@luckah6 ahoj,mozem sa spytat prosim ta? Chcem skusit tento tvoj korpus (kakaovy) 2 platy a kolko plnky budem do toho potrebovat na 2 vrstvy teda? Z 500g mascarpone a 2 slahaciek bude asi malo,vsak?
Dakujem 😊
@9martinocka ahoj, aký priemer ideš piecť?
@luckah6 povodne som chcela do 25cm formy, ale nakoniec skusim taku mensiu 18cm a tam by to mohlo stacit nie? Korpus bude zo 4 vajicok. Dakujem 😊
@9martinocka áno na 18 stačí zo 4 vajíčok 🙂
@rogiii ahoj, na 24 môžeš urobiť korpus zo 6 vajíčok (6 vajec, 240g cukru, 240g polôh.muky, 1Pdp, 6 PL vody) čo sa týka plnky, na 3x plnenu tortu ti stačí 1kg mascarpone + 250-300g šľahačky + práškový cukor podľa chuti (cca 80g) Záleží od toho ako tuhú plnku chces mať 🙂
@luckah6 ahoj,prosim ta,ak chcem na 25 formu upiect tak,aby sa dal 2x prekrojit,mam urobit z 5vajec?
Kedze potrebujem 4 platy,mam radsej kazde cesto navazit 2x vsak?a nie jeden. A potom porozdelovat do foriem.dakujem moc 🙂
@petronela897 áno, upec si dva korpusy a tie potom budeš prekrajovať 🙂
Ahoj, prosím ťa z koľkých vajec na obdlznikovu formu 35x24cm a nechcem prekrajovať, chcem samostatne piecť každý plat. Ďakujem
Zdravím môj dopadol takto..ale nevadí.. forma 24cm priemer.. 200g múky 40g kakao,6vajec,5lyzic vody,200g cukru,1/2 kypriaceho..začiatok na 200st 5min potom na 150st 30min..
Zdravím, ja by som chcela upiecť v 25cm forme, čiže mám dať 6 vajec, 240g muky, 240g cukor, 1 PDP a 6 lyžíc vody? A na koľko stupňov 160? Chcela by som ho rozdeliť na 3x. Ďakujem 😊
Začni písať komentár...
ukladám🙂🙂