8 / 9
    Zapekané pšeno

    Ingrediencie:
    2 šálky pšena, 4 šálky dojčenskej vody Lucka, 2 šálky mlieka, hrozienka v množstve podľa chuti, 2 vajíčka, pol šálky hnedého cukru, kúsok masla
    Postup:
    1. Pšeno dobre vo vlažnej vode premyjeme, dáme do hrnca a zalejeme 4 šálkami dojčenskej vody Lucka, varíme 5-10minút.
    2. Zakryté necháme postáť ďalších 10 minút.
    3. V miske si zmiešame mlieko, vajíčka, cukor a do tejto zmesi pridáme uvarené pšeno a hrozienka.
    4. Prelejeme do pripravenej zapekacej misy, na vrch dáme kúsok masla a pečieme pri 200 stupňoch C asi 45 minút.
    5. Aj zdravé veci sú veľmi chutné a nezabudnite v čase sezóny jedlo vyšperkovať aj čerstvým ovocím.
    Náš tip:
    Hrozienka môžete nahradiť sušenými brusnicami, majú mierne trpkastú chuť, ale majú vynikajúce preventívne zdravotné účinky. Sušené hrozienka aj brusnice je potrebné pred použitím poriadne prepláchnuť teplou vodou, aby sa odstránili prípadné síridlá a konzervanty (alebo môžete siahnuť po bio kvalite).

    30. sep 2011