Fašírky zo zeleninky Ingrediencie: 400 g balenie mrazenej zeleniny, 1 vajíčko, 2-3 polievkové lyžice strúhanky (môžete skúsiť kukuričnú strúhanku, morská soľ, 2 polievkové lyžice strúhaného syra, petržlenová vňať, cibuľa a cesnak, 100 g pšena alebo ryže uvarenej v dojčenskej vode Lucka, jogurt a bylinky, olivový olej Postup: 1. Rozmixujeme mrazenú zeleninu, cibuľu a cesnak. Do rozmixovanej zeleniny pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr so strúhankou. 2. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky. 3. Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom otočime a pečieme ešte 10 minút odokryté. 4. Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou k tomuto zdravému jedlu sú zemiaky. Náš tip: Mamičky, nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné Ečok.
Fašírky zo zeleninky
Ingrediencie: 400 g balenie mrazenej zeleniny, 1 vajíčko, 2-3 polievkové lyžice strúhanky (môžete skúsiť kukuričnú strúhanku, morská soľ, 2 polievkové lyžice strúhaného syra, petržlenová vňať, cibuľa a cesnak, 100 g pšena alebo ryže uvarenej v dojčenskej vode Lucka, jogurt a bylinky, olivový olej
Postup:
1. Rozmixujeme mrazenú zeleninu, cibuľu a cesnak. Do rozmixovanej zeleniny pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr so strúhankou.
2. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
3. Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom otočime a pečieme ešte 10 minút odokryté.
4. Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a podávame s fašírkami.
Vhodnou prílohou k tomuto zdravému jedlu sú zemiaky.
Náš tip:
Mamičky, nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné Ečok.