Linka na prekladanie a plnenie 🙂 chlebíka https://www.youtube.com/watch?v=Db1bW3wMrF0&fea...
@pettulka22 tento recept skus ,namiesto cibuly mozes dat zemiak postruhany na hrubo a vyjde ti chleba ako je na konci albumu 🙂
@beatabuckova tu je recept len do cesta pri prekladani daj dalsie zemiaky nahrubo postruhane nie cibulku 🙂
RECEPT
štartér : 2PL kvásku + 200 g pšeničnej múky+200g vody , necháme vykvasiť 10-12 hodín , zároveň si uvaríme 2 stredne veľké zemiaky v šupke
ďalej potrebujeme
400g hladkej pšeničnej múky
400g chlebovej pšeničnej múky (T650)
3 čajové lyžičky soli
3 čajové lyžičky octu
2 stredne veľké uvarené zemiaky postrúhané najmeno
400 ml odstátej vody
2 stredne veľké cibule (biela aj červená sú chutné na v hodné-ktorú ma človek rád)
3PL bravčovej masti
postup:
zmiešame štartér a všetky ingediencie (okrem cibúľ) a vymiesime hladké cesto, a dáme ho do misky prikryté sáčkom a utierkou nakysnúť 45 minút. Zatiaľ si na mati orestujeme na malom ohni pomaly cibuľku dohneda a necháme vychladnúť. Po 45 minútach cesto vyberieme na dosku a prelozíme ho (juh - sever, východ-západ) potom rztapkáme a zase prelozime (teda 2x) a prikryté necháme kysnúť 35 minút, potom zase roztapkáme a potrieme polovicou cibule a zase prelozime 2x po sebe , a necháme prikryté kysnúť zase 35 minút, potom znova už posledný krát rozťapkáme a dáme zvyšok cibule a zase preložíme 2x a zvynieme rovno do ošatky. Dáme sáčok a utierku a necháme v ošatke finálne vykysnúť 2 hodiny.
pečieme vo vyhriatej rúre na 250 C,bez potretia a bez zápary 20 minút. Potom stiahneme na 150C a pečieme 30 minút.
Po upečení a poklopaní ma dutý zvuk, dáme na mriešku vychladnúť. Váhovo má po upečení 1,5kg. Pre ľudí čo nemajú radi cibuľku ju dávať nemusia 🙂