luciazet
28. apr 2016
299 

Slovenská verzia legendárnej uspávanky „Twinkle, twinkle little star“ – „Žmurká, žmurká hviezdička“ – na YouTube 🙂

Milí rodičia, slovenská verzia legendárnej uspávanky „Twinkle, twinkle little star“ – „Žmurká, žmurká hviezdička“ – je od dnes na YouTube 🙂 Melódia „Twinkle, twinkle little star“ patrí medzi najrozpoznateľnejšie melódie na svete. Uspávanku s anglickým textom som našej dcére Hanke spievala od malička. Keď som od nej počula zopakovať „little star“ bolo mi jasné, že by to chcelo slovenský text, aby mu rozumela. Nie je však vôbec jednoduché v štyroch veršoch vyjadriť myšlienku a zároveň aj krátky, ucelený príbeh. Manžel Martin nebol veľmi spokojný s mnohými verziami predovšetkým tretieho veršu, ale nakoniec mi ho schválil 🙂. Keďže je hudobník – skladá hudbu a tiež hrá na basgitaru v kapele Slobodná Európa – s radosťou sa pustil do hudby. Upravil a doplnil melódiu uspávanky. Martin  tiež k skladbe vytvoril videoklip. Aj spev „ostal v rodine“ 🙂. Mali sme jasnú predstavu o speve – nikto dospelý, ale ani príliš malé dieťa, ako je to pomerne bežné v anglických verziách uspávanky. A keďže sa naša neter venuje divadlu, tancu a spevu, skúsili sme to s ňou a s výsledkom sme boli veľmi spokojní. Simonka, ktorá skladbu naspievala, má 13 rokov. Už má bohaté skúsenosti s vystupovaním „na živo“, ale toto je jej prvá nahrávka. Našej 22-mesačnej dcére Hanke sa uspávanka veľmi páči, aj to, že ho nahrala „Simi“. slovenský text už celý ovláda, tak veríme, že sa bude páčiť aj ostatným deťom a tiež dospelým.

Ak si uspávanku „Žmurká, žmurká hviezdička“ chcete vypočuť, môžete navštíviť náš youtubovský kanál Mačka strakatá. Je určený primárne pre deti vo veku 12-36 mesiacov. Spolu s manželom sme začali detské videá vytvárať pre našu dcéru Hanku, keď mala 18 mesiacov. Doposiaľ sme vytvorili päť náučných videí o zvieratách a dopravných prostriedkoch. „Vystupuje“ v nich aj Hanka – predstavuje deťom jednotlivé zvieratká a dopravné prostriedky a zvuky, ktoré vydávajú. Videá majú za cieľ podporiť rozvoj reči, komunikácie a poznanie sveta okolo nás. V uspávanke „Žmurká, žmurká hviezdička“ nevystupuje Hanka priamo, ako v ostatných videách Mačky strakatej, ale postavička, ktorú v klipe uvidíte, ňou bola inšpirovaná. Pomohla nám ju vytvoriť kamarátka výtvarníčka Pavla Hrdlíková Pádivá. Celé je to venované Hanke a preto nemohla ani tu chýbať 🙂.

Uspávanku si môžete vypočuť tu: https://youtu.be/WI1-ibGIIbU

28. apr 2016

Jeeej, super, gratulujem a prosim pokracujte, este stale je toho pre deticky malo 🙂 Ak by som mohla poprosit, este nikto sa neodhodlal napravit moju abecedu, viem, ze ja to lepsie nedam 🙂 https://youtu.be/8HC_BikLjZY

28. apr 2016

@elllla Ďakujeme! Vy už máte za sebou kopec práce pre deti - podľa počtu vašich videí, tiež blahoželám 🙂 Ďakujeme za tip ;) My sa aktuálne sústreďujeme na malé detičky, vo veku cca 12-36 mesiacov, práve robíme na videách o farbách, ale možno neskôr sa mrkneme aj na abecedu - ďakujeme za dôveru ;)

28. apr 2016

Je to super veľmi sa nam to pači. Tešime sa už na ďalšie nove veci. Len tak ďalej je to praca ktora sa vyplati.

7. nov 2016

@viejac Ďakujeme! Máme teraz rozpracovaných viacero vecí, tak snáď sa budú páčiť 🙂 My sa z nich tešíme ;)

7. nov 2016

Začni písať komentár...

Odošli