bazové plody sú tmavé ,či ?
aj zazvor.to musi byt pikantna kombinacia a fajnota😉
Plody bazy sú zrelé,keď sú fialové,nezrelé tiež nezbierať ,surové nikdy nejesť,ale po varení, sú vhodné na konzumáciu.
Mňamky, asi sa do toho pustím.
bazový džem je fialovy az čierny ako čučoriedkový 🙂,ja som tento rok robila so zazvorom pupavový
Možno by to chcelo origoš fotku...
@titkovamiriam milujem bazu ,veď v albume domáci supermarket mám dosť fotiek,každopádne tento recept vyskúšam 🙂
@titkovamiriam @megika1 Dievcata, na 1,5kg bazy len 100g cukru?
@megika1 ja ho robievam,aj bazu zavaram,tento rok sirup nerobim ale susim kvety na bazovy čaj,milujeme bazu aj teraz som si zaliala certve kvety s medovkou-ta mi krasne vyrastla,tak ju davam aj do citronovej vody-vychladne to a sup do chladnicky a spravim aj ľadove kocky...
@nikam može byt ,ja na jahodovy davam tiez malo cukru ale urcite by som tam dala aj tak zo štyry jablcka
@titkovamiriam vidno,že máš už niečo odvarené,odzavárané 😵
@titkovamiriam @megika1 Obycajny, ci zelirovaci? (Ja som dzem este nerobila...)
@nikam ja len klasika cukor ,ja nepouzivam zelirovaci z neho nieje dzem ale zahustena voda
@megika1 no kazdy rok niekolko sto fliaš
treba sterilizovat?
pls ip- komentare nevidim thnx🙂
@irenaliza akurat som ho dorobila
@titkovamiriam napíšeš mi recept? ďakujem 🙂
@megika1 Zrelé bazové plody sú tmavé, tmavofialové až čierne.
@titkovamiriam Džem možno robiť z plodov aj z kvetov. V prípade kvetov je džem svetlý, ako na našej ilustračnej fotografii, z plodov vám vyjde krásny sýto-tmavý džemík. 🙂
@vladuska311 Fotka je ilustračná a nie je na nej nič zlé. 🙂 Džem môže byť svetlý (z kvetov) aj tmavý (z plodov). 🙂
@lucia_borikova tak by malo byť z kvetov na komente pri obrázku 🙂 ,potom obrázok pôsobí reálne
@lucia_borikova presne tak mal byt recept so spravnou ilustracnou fotkou 🙂,ja viem že sa da dzem robit aj s kvetov a to skoro z každeho jedleho 🙂
BAZOVÝ SIRUP-výborný, skúste neoľutujete
suroviny-2lvody,2kg cukru,25-35 bazových kvetov, citrónová šťava. Preveríme vodu, dáme do nej luhovať kvety bazy na 24-48hod.pridáme citrónovú šťavu, potom luhovaní prelejeme cez hustú gázu do hrnca,pridáme cukor a na miernom ohni necháme zohriať,kým sa cukor nerozpustí. ešte teplý prelejeme do fliaš.POZOR plody bazy sú nebezpečné,surové nekonzumovať. BAZA je super.Prajem pekný deň.