1 / 1
    Bazový džem

    BAZOVÝ SIRUP-výborný, skúste neoľutujete
    suroviny-2lvody,2kg cukru,25-35 bazových kvetov, citrónová šťava. Preveríme vodu, dáme do nej luhovať kvety bazy na 24-48hod.pridáme citrónovú šťavu, potom luhovaní prelejeme cez hustú gázu do hrnca,pridáme cukor a na miernom ohni necháme zohriať,kým sa cukor nerozpustí. ešte teplý prelejeme do fliaš.POZOR plody bazy sú nebezpečné,surové nekonzumovať. BAZA je super.Prajem pekný deň.

    4. jún 2015

    bazové plody sú tmavé ,či ?

    4. jún 2015

    aj zazvor.to musi byt pikantna kombinacia a fajnota😉

    4. jún 2015

    Plody bazy sú zrelé,keď sú fialové,nezrelé tiež nezbierať ,surové nikdy nejesť,ale po varení, sú vhodné na konzumáciu.

    4. jún 2015

    Mňamky, asi sa do toho pustím.

    4. jún 2015

    bazový džem je fialovy az čierny ako čučoriedkový 🙂,ja som tento rok robila so zazvorom pupavový

    4. jún 2015

    Možno by to chcelo origoš fotku...

    4. jún 2015

    @titkovamiriam milujem bazu ,veď v albume domáci supermarket mám dosť fotiek,každopádne tento recept vyskúšam 🙂

    4. jún 2015

    @titkovamiriam @megika1 Dievcata, na 1,5kg bazy len 100g cukru?

    4. jún 2015

    @megika1 ja ho robievam,aj bazu zavaram,tento rok sirup nerobim ale susim kvety na bazovy čaj,milujeme bazu aj teraz som si zaliala certve kvety s medovkou-ta mi krasne vyrastla,tak ju davam aj do citronovej vody-vychladne to a sup do chladnicky a spravim aj ľadove kocky...

    4. jún 2015

    @nikam može byt ,ja na jahodovy davam tiez malo cukru ale urcite by som tam dala aj tak zo štyry jablcka

    4. jún 2015

    @titkovamiriam vidno,že máš už niečo odvarené,odzavárané 😵

    4. jún 2015

    @nikam priznám,že ja dám 500 g 🙂

    4. jún 2015

    @titkovamiriam @megika1 Obycajny, ci zelirovaci? (Ja som dzem este nerobila...)

    4. jún 2015

    @nikam ja len klasika cukor ,ja nepouzivam zelirovaci z neho nieje dzem ale zahustena voda

    4. jún 2015

    @megika1 no kazdy rok niekolko sto fliaš

    4. jún 2015

    treba sterilizovat?

    4. jún 2015

    pls ip- komentare nevidim thnx🙂

    4. jún 2015

    @irenaliza akurat som ho dorobila

    4. jún 2015
    4. jún 2015

    @titkovamiriam napíšeš mi recept? ďakujem 🙂

    5. jún 2015

    @megika1 Zrelé bazové plody sú tmavé, tmavofialové až čierne.

    @titkovamiriam Džem možno robiť z plodov aj z kvetov. V prípade kvetov je džem svetlý, ako na našej ilustračnej fotografii, z plodov vám vyjde krásny sýto-tmavý džemík. 🙂

    @vladuska311 Fotka je ilustračná a nie je na nej nič zlé. 🙂 Džem môže byť svetlý (z kvetov) aj tmavý (z plodov). 🙂

    5. jún 2015

    @lucia_borikova tak by malo byť z kvetov na komente pri obrázku 🙂 ,potom obrázok pôsobí reálne

    5. jún 2015

    @lucia_borikova presne tak mal byt recept so spravnou ilustracnou fotkou 🙂,ja viem že sa da dzem robit aj s kvetov a to skoro z každeho jedleho 🙂

    5. jún 2015

    @irenaliza prisim vás ako dlho ste varili ten džem? Ja ho varím už skoro 2h a stále je riedky (postup dodržaný) akurát som tam tam pridala 6ks jabĺk🤷🏻‍♀️

    27. máj 2023