Ahojte,
v prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať Modrému koníkovi a spoločnosti dm, že som bola vybraná a mohla som otestovať skvelé produkty dmBio. Do takejto testovačky som sa zapojila prvýkrát a hneď to vyšlo. Pečenie a varenie sú moje obľúbené činnosti, tak som bola rada, že vyskúšam aj niečo nové, keďže niektoré produkty som mala možnosť ochutnať prvýkrát.
Niektoré receptíky boli nové, niektoré boli moje osvedčené, len som vymenila suroviny za zdravšie alternatívy.
Tak poďme teda postupne na to:
dmBio Malinový džem
Začala som týmto produktom, pretože ten bol pre mňa úplný TOP. Krásna vôňa a výrazná chuť malín, skvelá konzistencia, ani riedky, ani hustý, proste úžasný. Lepší džem z obchodu som v živote nejedla. Tento začnem určite kupovať pravidelne. Použila som ho na potretie Špaldových palaciniek. Kombinácia palaciniek a džemu bola veľmi chutná.
dmBio Špaldová celozrnná múka
Túto múku doma používam na prípravu špaldových medovníčkov. Tieto som upiekla aj tentokrát, ale okrem toho som skúsila aj špaldové palacinky. Palacinky mi prišli sýtejšie ako z obyčajnej pšeničnej múky a chuťovo ma príjemne prekvapili.
dmBio Natur Ryžový nápoj
Tento produkt bol pre mňa novinka. Nikdy predtým som ho nepila a ani som netušila akú má chuť a do čoho ho možno použiť. Ja som z neho pripravila už spomínané Špaldové palacinky a možno aj vďaka tomuto nápoju boli palacinky sýtejšie. Ryžový nápoj má veľmi zvláštnu mierne sladkú chuť, preto mi chutil aj len taký samotný vychladený.
dmBio Prírodný kokosový olej
Kokosový olej inej značky som používala v kuchyni i na kozmetické účely bežne, preto som bola zvedavá či je dmBio kokosový olej v niečom iný. V podstate v nich nebol veľký rozdiel, krásna vôňa a roztápanie medzi prstami aké je pre kokosový olej typické. Olej som použila do špaldových palaciniek do cesta i na panvicu a tiež na vymastenie formy na bábovku.
dmBio Bourbon vanilkový cukor
Vanilkový cukor pri pečení samozrejme nesmie chýbať a pre dmBIO vanilkový cukor to platí dvojnásobne. Palacinkám i bábovke dodal krásnu vôňu a výraznú chuť vanilky. Určite ho do svojich zásob doplním, lebo je to niečo iné ako klasický vanilkový cukor.
dmBio Prášok do pečiva
Použila som ho do banánovej bábovky a mala som pocit, že bola tentokrát viac nadýchaná ako bežne. Taktiež som ho použila do špaldových medovníčkov.
dmBio Orieškovo-nugátový krém
Tak toto je samozrejme veľká dobrota nielen na pečenie, ale aj len tak na pomlsanie. Ja som si pomlsala, keď mi deti zaspali a mala som chvíľku len sama pre seba. Tiež som krém použila do pečených buchiet, kde chutil výborne, chuť nebola taká veľmi sladká ako pri bežnej nutele.
dmBio Sušené pekárske droždie
So sušených droždím som piekla prvýkrát, vždy používam len klasické kvasnice. V návode bolo napísané, že droždie treba dať priamo do múky, čiže netreba robiť kvások. Asi som sa trošku uponáhľala a cesto som nenechala poriadne vykysnúť, lebo nebolo také nadýchané, ako keď robím klasické cesto s kvasnicami. Skúsim použiť sušené droždie aj tak, že si z neho predsa len urobím kvások a uvidím, či bude cesto lepšie. Buchty aj malé buchtičky boli chuťovo výborné, ale mohli byť ešte viac „nakysnuté“.
dmBio Jemná horká čokoláda
Horkú čokoládu všeobecne doma používam iba na pečenie, lebo len tak na zjedenie je pre mňa veľmi horká. Túto som nasekanú použila do našej obľúbenej banánovej bábovky, kde ihneď po upečení bola roztopená a chutila úžasne. Neskôr keď stuhla, výborne doplnila chuť banánu v bábovke. Veľmi som sa potešila zloženiu tejto čokolády, nakoľko neobsahuje žiadne pridané zbytočné látky.
dmBio Trstinový cukor
Tento cukor ma už na prvý pohľad zaujal svojou farbou, keďže pri trstinovom cukre som zvyknutá na hnedú farbu a tiež svojou jemnou konzistenciou. Chuť bola jemnejšia ako pri klasickom hnedom trstinovom cukre, ale na použitie pri pečení som nevidela rozdiel.
A na záver mojej recenzie by som sa s Vami rada podelila o moje obľúbené recepty na banánovú bábovku a špaldové medovníčky.
BANÁNOVÁ BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU
Suroviny:
Postup:
Najskôr vymiešame žĺtka s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo. Snažíme sa vymiešať až do takej našľahanej peny, aby bola potom bábovka pekne vláčna. Pridáme múku a prášok do pečiva, rozmixované banány a sneh z bielkov. Do hotového cesta vmiešame posekanú čokoládu. Formu si vymastíme kokosovým olejom a posypeme múkou. Pečieme na 180 stupňoch, kým sa bábovka nelepí na špajdlík.
♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥
ŠPALDOVÉ MEDOVNÍČKY
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny zmiešame dokopy, necháme odstáť v chladničke cez noc. Na druhý deň necháme cesto po vytiahnutí z chladničky trocha zmäknúť, vykrajujeme medovníčky a pečieme na 200 stupňoch cca 6-8 minút, tak aby medovníčky neboli tvrdé. Horúce medovníčky po upečení potierame rozšľahaným vajíčkom.
♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥
Ešte raz veľké ĎAKUJEM za možnosť zapojiť sa do tohto skvelého testovania.
Verím, že sa na mňa ešte niekedy usmeje šťastie a budem môcť opäť testovať s Modrým koníkom.
Začni písať komentár...