lubos
5. mar 2020
813 

Pečieme z kvásku: Čo je lievito madre a ako ho prikrmovať?

Lievito madre je chutná náhrada ražného kvásku, vhodná hlavne na sladké pečenie, ale aj nadýchaný chlieb alebo biele pečivo. Lenka Mančíková nám v tejto časti seriálu vysvetlí rozdiel medzi lievito madre a iným kváskom a vysvetlí ako ho prikrmovať a pracovať s ním.

Pozri si aj iné diely seriálu Pečieme z kvásku:

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb

Pečieme z kvásku, časť 7.: Sladké kváskové pečenie (maková babka)

Pečieme z kvásku, časť 8.: Sladké kváskové kardamómky

Pečieme z kvásku, časť 9.: Cibuľový chlieb z remosky

Prajeme šťastné sladké "kváskovanie"!

Lenka a Ľuboš.

...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

Začni písať komentár...

Odošli