Lievito madre je chutná náhrada ražného kvásku, vhodná hlavne na sladké pečenie, ale aj nadýchaný chlieb alebo biele pečivo. Lenka Mančíková nám v tejto časti seriálu vysvetlí rozdiel medzi lievito madre a iným kváskom a vysvetlí ako ho prikrmovať a pracovať s ním.
Pozri si aj iné diely seriálu Pečieme z kvásku:
Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu
Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba
Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba
Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb
Pečieme z kvásku, časť 7.: Sladké kváskové pečenie (maková babka)
Pečieme z kvásku, časť 8.: Sladké kváskové kardamómky
Pečieme z kvásku, časť 9.: Cibuľový chlieb z remosky
Prajeme šťastné sladké "kváskovanie"!
Lenka a Ľuboš.
...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Začni písať komentár...