lubos
16. dec 2017
1300 

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb

Zrodenie chleba je rovnako vzrušujúce ako otváranie vianočných darčekov. Až do poslednej chvíle nie je úplne jasné, ako to dopadne. No keď vydarený chlebík vyklopíš a rozkrojíš, zaleje Ťa pocit radosti a zadosťučinenia.

V seriáli Pečieme z kvásku sme sa práve dostali k jeho záveru. Lenka Mančíková zo Zdravého pečenia Ti "ručne stručne" vysvetlila všetko, čo potrebuješ vedieť o pečení domáceho kváskového chlebíka. Nie je to až také náročné, však?

Lenka, ďakujeme!

V závere sa ešte dozvieš o:

  • tom, ako rozoznať dobre upečený chlieb,
  • krájaní a skladovaní chlebíka,
  • možnosti ďalšieho vzdelávania v "kváskovaní".

Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb (práve čítaš)

Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!

Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom pečenia alebo skladovania chlebíka, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!

S pozdravom,

Lenka a Ľuboš.

...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

Ďakujem zo srdca, na blog chodim rada, uz obkukavam vianocne bezlepkove peciva a recept na vianocne oblatky. Leni nech sa dari. ❤

18. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli