Je uspokojujúce žiť v domácnosti s vedomím, že nie ste odkázaní na kúpu "supermarketového" chlebíka. Áno, aj nám chutí chrumkavý zemiakový chlieb z obchodu, no tomu domácemu kváskovému sa chuťou a výživovou hodnotou iba ťažko vyrovná.
Ak sleduješ seriál Pečieme z kvásku, tak vieš, že Lenke Mančíkovej zostáva už iba vyklopiť nakvasený chlebík na plech a upiecť ho. Tak do toho!
V piatej časti sa dozvieš o:
Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:
Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu
Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba
Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba (práve čítaš)
Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb
Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!
Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom pečenia chlebíka, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!
S pozdravom,
Lenka a Ľuboš.
...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Začni písať komentár...
Vyklopeny vyzeral perfektne. Suhlasim, my tiez pecieme niekolko rokov - len nie kvaskovy - no neda sa to porovnat so supermarketovym chlebom. To ma taku "umelu vatovu chut" neviem to inak nazvat. No chceme prejst aj na kvaskovy bezlepkovy...