lubos
12. dec 2017
1771 

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba

Je uspokojujúce žiť v domácnosti s vedomím, že nie ste odkázaní na kúpu "supermarketového" chlebíka. Áno, aj nám chutí chrumkavý zemiakový chlieb z obchodu, no tomu domácemu kváskovému sa chuťou a výživovou hodnotou iba ťažko vyrovná.

Ak sleduješ seriál Pečieme z kvásku, tak vieš, že Lenke Mančíkovej zostáva už iba vyklopiť nakvasený chlebík na plech a upiecť ho. Tak do toho!

V piatej časti sa dozvieš o:

  • tom, ako preniesť nakvasený chlebík z ošatky na plech,
  • dôležitosti horúceho plechu s vodou v rúre,
  • teplote a dĺžke pečenia chleba.

Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba (práve čítaš)

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb

Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!

Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom pečenia chlebíka, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!

S pozdravom,

Lenka a Ľuboš.

...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

Vyklopeny vyzeral perfektne. Suhlasim, my tiez pecieme niekolko rokov - len nie kvaskovy - no neda sa to porovnat so supermarketovym chlebom. To ma taku "umelu vatovu chut" neviem to inak nazvat. No chceme prejst aj na kvaskovy bezlepkovy...

18. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli