lubos
10. dec 2017
2254 

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba

Pre Lenku Mančíkovú je ručné hnetenie a prekladanie cesta zábavná a zároveň upokojujúca činnosť. A z vlastnej skúsenosti viem, že pre pozorovateľa je táto aktivita naozaj hypnotizujúca. Veď presvedč sa sama!

V nasledujúcej časti seriálu Pečieme z kvásku Ti Lenka zo Zdravého pečenia ukáže všetky zostávajúce aktivity vedúce k samotnému pečeniu chrumkavého chlebíka.

Dozvieš sa o:

  • surovinách potrebných na základný chlieb,
  • hnetení a prekladaní cesta,
  • ošatkách a ich výhodách,
  • poslednom kvasení cesta.

Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba (práve čítaš)

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb

Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!

Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom prípravy chlebíka, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!

S pozdravom,

Lenka a Ľuboš.

...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

ďakujem, nádhera to pozorovať pravda, aj tak by som chcela vidiet viac bezlepkovu pripravu... Ale je to super tak ci tak, aj tak sa vela naucime. Urcite pomoze.

18. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli