Ak si sa ešte stále nerozhodla pre domáci kváskový chlieb, alebo hľadáš, ako ten svoj zlepšiť, je tu pre Teba ďalšia časť seriálu Pečieme z kvásku. Pozeráš sa v ňom priamo na ruky odborníčky!
Doteraz Ťa Lenka Mančíková naučila, ako kvások založiť a zabezpečiť, aby nezahynul. Teraz Ti ukáže, čo treba urobiť pred tým, než si zamiesiš cesto na chlieb.
Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:
Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu (práve čítaš)
Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba
Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba
Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb
Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!
Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom prípravy rozkvasu, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!
S pozdravom,
Lenka a Ľuboš.
...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Juuj aj ja už sa teším na 4. časť, idem už aj ja prvýkrát spraviť rozkvas a bojím sa ze niečo pokazím potom
Nerozumiem dobre tomu asi☹
Ked dam vsetko z pohara na rozkvas, tak uz nebudem mat ziadny kvasok a zase budem musiet zalozit novy a cakat 7-14 dni?
@shogun ak si si kvások vytvárala, prikrmovala, podľa mňa by si ho mala mat viac. Ja za 2 týždne mam založenia a denného prikrmovala mam plnú litrovu flasu
@katkaseiner este som to neskusala, len som si pozerala videa🙂
@shogun ja dnes idem piect prvy chlebik 🙂 velmi dufam ze to vyjde
@katkaseiner daj vedieť, ako si dopadla. Držím palce!
Ja som vcera skusala z noveho zalozeneho kvasku..lebo zo stareho sa mi nedarilo 3mesiace.....nechcel ist do vysky.....vcera krasne narastol no pri 250st 10min ta prva doba pecenia uz bol dost upeceny, tmavy....bol krasny...no vnutry mjazgavy...jasne ze za 10min sa neupecie....este som potom davala cca 20min pri 180..no tento keby tak nechám tak je ako uhol...ja uz neviem kde robim chybu
@tamichloe kolko si dokopy piekla? Ja idem sice mensi piect ale teda tiez sa bojim odhadnut spravne dobu pecenia... pise sa 10 minut na 250stupnov a potom tusim 20 minut na 200.... len ta moja truba...
@katkaseiner tak ako pises som piekla vzdy...len teraz bol hotovy za 10min
Chcem sa spytat, kvasok bude mat zajtra 10 dni, uz ma ist potom do chladnicky?
@tamichloe ak sa zdá, že je už hotový alebo príliš tmavne, trebať zakryť alobalom. A znížiť teplotu, niektoré rúry blbnú, vtedy odporúčam piecť na 230 a potom na 180 stupňoch.
Prosim, na rozkvas sa v tomto pripade pouzila razna muka, z akej je kvasok alebo spaldova, z ktorej sa piekol chlieb v 4.casti?
Začni písať komentár...
Kde najdem 4.cast?dakujeem