Vydarená torta nemusí vždy zahŕňať obrázok McQueena alebo Elzy. Úplne postačí jednoduchý korpus, chutný svieži krém a ozdoba z čerstvého sezónneho ovocia. Presne taká, akú nás naučil napiecť obľúbený cukrár, Kuchár Pepe.
Tip: Vedeli ste, že základný tortový korpus obsahuje približne rovnaký pomer múky, cukru, tuku a vajec? Bude teda obsahovať napríklad 200g múky, 200g cukru, 200g masla a 200g vajec (=4 vajcia po 50g).
Priznám sa, o pečení tôrt som sa s druhým chlapom ešte toľko neporozprával.
Úplný postup tak nájdete v tomto videu (dĺžka 4 min.):
Recept na 20cm alebo 23cm formu:
Korpus:
4 vajíčka, žĺtky a bielky zvlášť
štipka soli
125g trstinového cukru
125g roztopeného masla
125ml kyslej smotany
100g špaldovej múky bielej
100g špaldovej múky celozrnnej
1 prášok do pečiva
citrónová kôra
Krém:
200g jahôd
30g trstinového cukru
citrónová kôra
125ml smotany na šľahanie, vyšľahanej do tuha
250g mascarpone
med podľa chuti
citrónová šťava
Tak smelo do toho!
S pozdravom,
Ľuboš.
...pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Začni písať komentár...