lubos
15. máj 2016
1621 

"Plnotučný" život Dušana Plichtu

"Inšpirovať a pomôcť  ľuďom realizovať svoj 100% potenciál cez optimalizáciu životosprávy a šikovné životné experimenty" -  to je vízia Dušana Plichtu, blogera zaoberajúceho sa aktuálnymi výživovými trendami.

Dušana sme privítali v našej kuchyni a nechali sme sa inšpirovať jeho najobľúbenejšími jedlami, ktoré sme si navarili.

Socca, známa talianska placka z cícerovej múky, s bazalkovo cesnakovým pestom a bryndzou. Stačí zamiešať cícerovú múku s vodou, olivovým olejom a soľou, vyliať mix na panvicu a opiecť z oboch strán.

________

Pomaly pečené morčacie stehno (120°C, 6 hodín), sparená zelená špargľa, maslová holandská omáčka, pečené batáty (sladké zemiaky). Ako na pomalé pečenie zistíte tu: Ľubošova kuchyňa #5: Varíme pomaly.

________

Na otázku, ktoré sú 3 najdôležitejšie faktory správnej výživy, Dušan odpovedal:

  1. Eliminácia cukru a kontrola sacharidov. Nejde tu o počítanie kalórií, ale skôr o ich zabezpečenie z iných zdrojov, ako sú napríklad dobré tuky.
  2. Eliminácia spracovaných potravín, dôraz na kvalitu a čistotu surovín.
  3. Pozitívny (alebo negatívny) tréning metabolizmu.

Pozrite si nasledujúce video (5:30 min), v ktorom Dušan rozpráva o jeho pohľade na správnu výživu v našich rodinách.

Dušan, ďakujeme za návštevu a Tvoje inšpirácie!

S pozdravom,

Ľuboš.

Pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

#navsteva #lubosovakuchyna

menovec 🙂

15. máj 2016
lubos
autor

@ives88 Spozornela si, že? 😉

15. máj 2016

Konecne viem na co pouzijem tu moju cicerovu muku☺

17. máj 2016
lubos
autor

@oxiba pokiaľ ešte nie je spráchnivená... 😉

17. máj 2016

@lubos ta je o.k. instantna polenta skoncila v kosi, neviem jej prist na chut☺

17. máj 2016
lubos
autor

@oxiba zalej vývarom, nie vodou, a vstrúhaj kvalitný tvrdý syr, či?

17. máj 2016

@lubos i taku variantu som skusala, i s feta syrom a susenymi rajcinami a bylinkami, no nie som s nou kamaratka, neskusala som este tu variantu, ked nechas stuhnut polentu na plechu a potom ju opecies, to bude jej posledna sanca ☺
Inac dakujem za typ na socca placku, bol to super obed, s tuniakom, vinagrette, rukolou, rajcinami a trochou bieleho jogurtu. Mnam 100x lepsie ako tortila 👍

17. máj 2016

Začni písať komentár...

Odošli