Na želanie zverejňujem recept na náš obľúbený koláč. Ak máte radi čokoládové tvarohové dezerty, tak toto bude strela do čierneho!
Korpus: 250g kakaové Bebe Dobré ráno (podrvených na hrubú múku) 60g roztopeného masla Trochu studenej vody
Krém: 750g syra (Cream cheese, napr. z Kauflandu alebo iný) 250g kyslej smotany 2 lyžice tmavého kakaa 100g roztopenej horkej čokolády 4 vajcia Cukor podľa chuti Vanilka, štipka soli
Želé 250g čerstvých alebo mrazených malín Trochu vody a cukru podľa chuti 4 plátky želatíny alebo iný obľúbený stužovač
1. Premiešajte pomrvené (napr. v kuchynskom robote s nožmi) kekse, roztopené maslo a trochu vody. Cesto by pri stlačení v ruke malo držať pohromade. Roztlačte cesto na dno papierom na pečenie vystlanej tortovej formy o priemere 23 – 24cm. Dajte vychladiť na 15 minút, popichajte cesto vidličkou a pečte 14 minút na 180°C. 2. Pomaly premiešajte syr, smotanu, kakao, roztopenú čokoládu a postupne pridajte vajcia, cukor, štipku soli a vanilku. Vylejte na predpečený korpus, pobúchajte formu o pracovnú dosku (na odstránenie vzduchových bublín) a pečte pri 140°C asi 40 - 50 minút, stred koláča ešte bude dosť trasľavý. Rúru vypnite, nechajte pootvorenú a nechajte koláč takto vychladnúť. Potom vložte do chladničky. 3. Uvarte maliny s trochou vody a cukrom na redší sirup. Prepasírujte cez husté sitko. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte zmäknúť. Vmiešajte ju do horúceho malinového sirupu pomocou varešky (menej vzduchových bublín). Nechajte riadne rozpustiť a potom mierne vychladnúť. Nalejte ešte teplé na koláč a nechajte stuhnúť v chlade.
Na želanie zverejňujem recept na náš obľúbený koláč. Ak máte radi čokoládové tvarohové dezerty, tak toto bude strela do čierneho!
Korpus:
250g kakaové Bebe Dobré ráno (podrvených na hrubú múku)
60g roztopeného masla
Trochu studenej vody
Krém:
750g syra (Cream cheese, napr. z Kauflandu alebo iný)
250g kyslej smotany
2 lyžice tmavého kakaa
100g roztopenej horkej čokolády
4 vajcia
Cukor podľa chuti
Vanilka, štipka soli
Želé
250g čerstvých alebo mrazených malín
Trochu vody a cukru podľa chuti
4 plátky želatíny alebo iný obľúbený stužovač
1. Premiešajte pomrvené (napr. v kuchynskom robote s nožmi) kekse, roztopené maslo a trochu vody. Cesto by pri stlačení v ruke malo držať pohromade. Roztlačte cesto na dno papierom na pečenie vystlanej tortovej formy o priemere 23 – 24cm. Dajte vychladiť na 15 minút, popichajte cesto vidličkou a pečte 14 minút na 180°C.
2. Pomaly premiešajte syr, smotanu, kakao, roztopenú čokoládu a postupne pridajte vajcia, cukor, štipku soli a vanilku. Vylejte na predpečený korpus, pobúchajte formu o pracovnú dosku (na odstránenie vzduchových bublín) a pečte pri 140°C asi 40 - 50 minút, stred koláča ešte bude dosť trasľavý. Rúru vypnite, nechajte pootvorenú a nechajte koláč takto vychladnúť. Potom vložte do chladničky.
3. Uvarte maliny s trochou vody a cukrom na redší sirup. Prepasírujte cez husté sitko. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte zmäknúť. Vmiešajte ju do horúceho malinového sirupu pomocou varešky (menej vzduchových bublín). Nechajte riadne rozpustiť a potom mierne vychladnúť. Nalejte ešte teplé na koláč a nechajte stuhnúť v chlade.
Mňam!