Spodok koláča: 300g kakaových Bebe keksov 150g roztopeného masla 50g cukru Extra kakao (nastrúhaná čokoláda) podľa chute Voda podľa potreby (2 lyžice)
Plnka: 6 plátkov želatíny (alebo alternatíva podľa zvyklostí) 500g plnotučného smotanového syra (cream cheese, mascarpone, lučina) 200g smotana na šľahanie Cukor podľa chute Vanilkový cukor 2 hrste čučoriedok (alebo iných plodov) Cukor a citrónová šťava
1. Kekse podrvte na hrubšiu múku (napr. pomocou kuchynského robota s nožmi), prilejte maslo, doslaďte, a pridajte toľko studenej vody, aby cesto držalo pohromade. Vyložte s ním papierom na pečenie vystlanú formu o rozmere zhruba 20 x 30 cm. 2. Plátky želatíny namočte do studenej vody, nechajte úplne zmäknúť a vytlačte z nej prebytočnú vodu. Trochu smotanového syra spolu s pár lyžicami smotany na šľahanie zohrejte so želatínou v malom randlíku. Pozor, želatína by nemala prejsť varom. Nechajte roztopenú želatínu mierne vychladnúť (nelejte ju horúcu do zvyšku syra). 3. Primiešajte želatínu ku zvyšku studeného syra, cukru, vanilky a vyšľahanej smotany na šľahanie. 4. Čučoriedky chvíľu povarte, popučte, ak chcete dochuťte cukrom a citrónovou šťavou. 5. Vylejte syr na kekse, navrch lyžicou rozmiestnite čučoriedkovú omáčku a špáradlom vytvorte mozaiku. 6. Nechajte v chladničke niekoľko hodín úplne stuhnúť.
.
Nepečený čučoriedkový cheesecake
(23cm forma)
Spodok koláča:
300g kakaových Bebe keksov
150g roztopeného masla
50g cukru
Extra kakao (nastrúhaná čokoláda) podľa chute
Voda podľa potreby (2 lyžice)
Plnka:
6 plátkov želatíny (alebo alternatíva podľa zvyklostí)
500g plnotučného smotanového syra (cream cheese, mascarpone, lučina)
200g smotana na šľahanie
Cukor podľa chute
Vanilkový cukor
2 hrste čučoriedok (alebo iných plodov)
Cukor a citrónová šťava
1. Kekse podrvte na hrubšiu múku (napr. pomocou kuchynského robota s nožmi), prilejte maslo, doslaďte, a pridajte toľko studenej vody, aby cesto držalo pohromade. Vyložte s ním papierom na pečenie vystlanú formu o rozmere zhruba 20 x 30 cm.
2. Plátky želatíny namočte do studenej vody, nechajte úplne zmäknúť a vytlačte z nej prebytočnú vodu. Trochu smotanového syra spolu s pár lyžicami smotany na šľahanie zohrejte so želatínou v malom randlíku. Pozor, želatína by nemala prejsť varom. Nechajte roztopenú želatínu mierne vychladnúť (nelejte ju horúcu do zvyšku syra).
3. Primiešajte želatínu ku zvyšku studeného syra, cukru, vanilky a vyšľahanej smotany na šľahanie.
4. Čučoriedky chvíľu povarte, popučte, ak chcete dochuťte cukrom a citrónovou šťavou.
5. Vylejte syr na kekse, navrch lyžicou rozmiestnite čučoriedkovú omáčku a špáradlom vytvorte mozaiku.
6. Nechajte v chladničke niekoľko hodín úplne stuhnúť.