Tak toto som nemala vidiet. Slintam ako bernardin🤤 ale....aspon som chvilku za hranicami, v Spanielsku😂👍👏
@ddaassuullaa tešil som sa z nej, vyšla dobre. Chýbala síce príprava na otvorenom ohni, no, ako hovoríš, aspoň na chvíľu sme pri mori. Čoskoro možno aj naživo. Maj sa!
Detailnejší fotopostup už čoskoro v Dobrom jedle (09/20) a video na ich stránke a Facebook-u.
Domáca kuracia paella s pikantnou klobásou
(5 osôb, príprava 20 minút, varenie 30 minút)
500g kuracích stehien bez kostí a kože, nakrájaných na menšie kúsky
Kus pikantnej klobásy, nakrájanej na kolieska (napr. chorizo)
2 stredne veľké cibule
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
1 väčšia červená paprika (špicatá alebo mäsitá), nakrájaná na kocky
1 lyžička údenej mletej červenej papriky
150ml paradajkového pretlaku
300g guľatozrnnej ryže (ak máte, špeciálne na paellu)
900 ml kuracieho vývaru
štipka pravého šafranu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 citrón na dochutenie
Soľ, korenie
Olivový olej
1. V hrnci zohrejte vývar spolu so šafránom. Kúsky kuracích stehien a potom aj klobásy sprudka opečte v panvici na rozpálenom oleji, vyberte ich a odložte zatiaľ bokom.
2. Ak treba, pridajte do panvice olej a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridajte nakrájanú červenú papriku a po minúte údenú mletú papriku, krátko ju opražte a vlejte do panvice paradajkový pretlak.
3. Všetko premiešajte, vráťte do panvice kuracie kúsky, ďalšiu minútu smažte a pridajte ryžu.
4. Ryžu premiešajte a nechajte ju riadne obaliť aromatickými surovinami v panvici. Všetko osoľte, okoreňte a zalejte šafránovým kuracím vývarom.
5. Ryžu varte odkrytú niekoľko minúť na miernom plameni, až pokiaľ nebude tekutina takmer celá absorbovaná a ryža stále jemne chrumkavá. Nemiešajte ju, ak treba, potraste panvicou.
6..Vráťte teraz do ryže aj kúsky klobások, zvýšte plameň a nechajte cca. 1 minútu ryžu zospodu trochu pripáliť. Panvicu odstavte, prikryte a nechajte ryžu dôjsť zhruba 5-10 minút.
7. Posypte paellu nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkajte citrónovou šťavou a ihneď podávajte.