593 / 612
    Štedrák ako mrežovník zo zvyšného lístkového cesta
    lubos
    autor

    Lístkové cesto je nutné predpiecť vo forme osamote "naslepo", popichané vidličkou alebo zaťažené fazuľou na papieri na pečenie. Mak klasicky spariť mliekom, pridať žĺtko, lekvár, vanilka, cukor, ... Tvaroh tiež: žĺtko, citrónová kôra z bio citrónu, cukor, vanilka. Navrch rozotrieť lekvár a kúsky lístkového cesta. Piecť na 180°C asi 35 minút. Najlepšie podávať na druhý deň alebo aspoň 3 hodiny nechať odstáť v chlade.

    4. feb 2020

    @lubos super vyskúšam

    4. feb 2020

    @lubos nejaké množstvá surovín prosím?

    5. feb 2020
    lubos
    autor

    @adkat13 ahoj!
    Na 23cm formu:
    Išlo o jeden kus zrolovaného lístkového cesta (aj na odrezky navrch),
    500g tvarohu, 2 žĺtky, vanilka a cukor podľa chuti, kôra z 1 bio citrónu.
    200g mletého maku, 150 - 200ml prevareného mlieka, 1 žĺtok, 2 lyžice lekáru, cukor podľa chuti.
    Navrch potrieť lekvárom - asi 150g.
    Keby niečo, píš...

    5. feb 2020

    @lubos ďakujem 🙂

    6. feb 2020