Horskú šošovicu som si obľúbil pre jej drobnú veľkosť, chrumkavosť a skvelú chuť. Uvarte ju ako obvykle vo vode, ideálne vývare, časť pomixujte a vráťte naspäť k ostatnej šošovici. Všetko zrieďte a podávajte s opečenými kúskami lososa, dochutenou kyslou smotanou a upečenými batátmi (sladkými zemiakmi) a červenou repou.
Cviklu pečte v alobale asi 2 hodiny, iba osolenú a potretú olejom. Potom nechajte mierne vychladnúť a ošúpte. Ak je príliš horká, treba ju dochutiť zálievkou z citrónu, medu, soli, korenia, možno pridať horčicu.
Horskú šošovicu som si obľúbil pre jej drobnú veľkosť, chrumkavosť a skvelú chuť.
Uvarte ju ako obvykle vo vode, ideálne vývare, časť pomixujte a vráťte naspäť k ostatnej šošovici. Všetko zrieďte a podávajte s opečenými kúskami lososa, dochutenou kyslou smotanou a upečenými batátmi (sladkými zemiakmi) a červenou repou.
Cviklu pečte v alobale asi 2 hodiny, iba osolenú a potretú olejom.
Potom nechajte mierne vychladnúť a ošúpte. Ak je príliš horká, treba ju dochutiť zálievkou z citrónu, medu, soli, korenia, možno pridať horčicu.
Jednoduché a mňam!