. Úplne jednoduchý, efektný a rýchly bezlepkový koláč pre milovníkov pudingov a ich hostí.
Recept na bezlepkovú piškótu (na 1 plech):
4 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť) 100 g cukor (práškový) 2 väčšie lyžice kukuričného škrobu Štipka soli
Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny, preosejte škrob a pridajte vyšľahaný (so soľou) tuhý sneh. Rozotrite na maslom vymazaný papier na pečenie a na plechu pečte na 200 C asi 7 minút. Hneď stiahnite z plechu.
Uvarte kakaový puding z 500ml mlieka a do ešte teplého primiešajte 100g horkej (70%) čokolády a toľko cukru, koľko vám vyhovuje.
Nechajte puding mierne vychladnúť, ale ešte teplý ho rozotrite na piškótu, ktorú ste už medzitým stiahli z papiera. Ak je puding príliš tekutý, počkajte, ináč roládu zarolujte a nechajte ešte stuhnúť v chladničke.
Podávali sme s malým kopčekom vanilkovej šľahačky a nastrúhanou horkou čokoládou.
.
Úplne jednoduchý, efektný a rýchly bezlepkový koláč pre milovníkov pudingov a ich hostí.
Recept na bezlepkovú piškótu (na 1 plech):
4 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť)
100 g cukor (práškový)
2 väčšie lyžice kukuričného škrobu
Štipka soli
Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny, preosejte škrob a pridajte vyšľahaný (so soľou) tuhý sneh. Rozotrite na maslom vymazaný papier na pečenie a na plechu pečte na 200 C asi 7 minút. Hneď stiahnite z plechu.
Uvarte kakaový puding z 500ml mlieka a do ešte teplého primiešajte 100g horkej (70%) čokolády a toľko cukru, koľko vám vyhovuje.
Nechajte puding mierne vychladnúť, ale ešte teplý ho rozotrite na piškótu, ktorú ste už medzitým stiahli z papiera. Ak je puding príliš tekutý, počkajte, ináč roládu zarolujte a nechajte ešte stuhnúť v chladničke.
Podávali sme s malým kopčekom vanilkovej šľahačky a nastrúhanou horkou čokoládou.