Nádherné a sýte jedlo do chladného dňa. Treba plánovať vopred, no nevadí.
Bravčové koleno: Čerstvé zadné koleno popichajte nožom na tučných miestach, poriadne potrite zmesou soli, korenia, pretlačeného cesnaku a mletej rasce.Nechajte dva dni prikryté v chlade, potom opláchnite. Vložte do hrnca spolu s cibuľou, dvoma strúčikmi cesnaku, bobkovým listom a do polovice prikryte koleno vodou. Prikryte hrniec papierom na pečenie alebo hliníkovou fóliou a pokrievkou. Veľkú farebnú fazuľu teraz namočte do slanej studenej vody (na každý liter lyžica soli). Nechajte cez noc. Dajte piecť do rúry na 120°C na celú noc (8 hodín). Ráno sa zobudíte do voňavej kuchyne. Nechajte koleno takmer vychladnúť vo vývare. Fazuľu opláchnite a uvarte vo vývare z kolena (ak treba, pridajte vodu). Vývar by nemal byť príliš slaný, koleno ste opláchli. Fazuľu je najlepšie variť v tlakovom hrnci, do 20 minút je hotová a chutná. Zahustite polievku časťou uvarenej fazule - pomixujte ju s časťou vývaru. Dochuťte polievku soľou, korením, octom, čili papričkou a ak chcete výraznejšiu chuť, povarte v nej krátko pikantnú klobásu, potom ju nakrájajte a vložte do polievky.
Rezance: Polohrubú múku premiešajte s vajciami, soľou a vodou podľa potreby. Potrebujete získať tuhé cesto. Vyvaľkajte ho a nakrájajte na rezance, uvarte ich v slanej vode.
Nádherné a sýte jedlo do chladného dňa. Treba plánovať vopred, no nevadí.
Bravčové koleno:
Čerstvé zadné koleno popichajte nožom na tučných miestach, poriadne potrite zmesou soli, korenia, pretlačeného cesnaku a mletej rasce.Nechajte dva dni prikryté v chlade, potom opláchnite.
Vložte do hrnca spolu s cibuľou, dvoma strúčikmi cesnaku, bobkovým listom a do polovice prikryte koleno vodou.
Prikryte hrniec papierom na pečenie alebo hliníkovou fóliou a pokrievkou.
Veľkú farebnú fazuľu teraz namočte do slanej studenej vody (na každý liter lyžica soli). Nechajte cez noc.
Dajte piecť do rúry na 120°C na celú noc (8 hodín). Ráno sa zobudíte do voňavej kuchyne.
Nechajte koleno takmer vychladnúť vo vývare.
Fazuľu opláchnite a uvarte vo vývare z kolena (ak treba, pridajte vodu). Vývar by nemal byť príliš slaný, koleno ste opláchli. Fazuľu je najlepšie variť v tlakovom hrnci, do 20 minút je hotová a chutná.
Zahustite polievku časťou uvarenej fazule - pomixujte ju s časťou vývaru.
Dochuťte polievku soľou, korením, octom, čili papričkou a ak chcete výraznejšiu chuť, povarte v nej krátko pikantnú klobásu, potom ju nakrájajte a vložte do polievky.
Rezance:
Polohrubú múku premiešajte s vajciami, soľou a vodou podľa potreby. Potrebujete získať tuhé cesto.
Vyvaľkajte ho a nakrájajte na rezance, uvarte ich v slanej vode.
Podávajte polievku s mäsom a rezancami.