579 / 612
    Bravčové koleno s fazuľou a domácimi rezancami
    lubos
    autor

    Nádherné a sýte jedlo do chladného dňa. Treba plánovať vopred, no nevadí.

    Bravčové koleno:
    Čerstvé zadné koleno popichajte nožom na tučných miestach, poriadne potrite zmesou soli, korenia, pretlačeného cesnaku a mletej rasce.Nechajte dva dni prikryté v chlade, potom opláchnite.
    Vložte do hrnca spolu s cibuľou, dvoma strúčikmi cesnaku, bobkovým listom a do polovice prikryte koleno vodou.
    Prikryte hrniec papierom na pečenie alebo hliníkovou fóliou a pokrievkou.
    Veľkú farebnú fazuľu teraz namočte do slanej studenej vody (na každý liter lyžica soli). Nechajte cez noc.
    Dajte piecť do rúry na 120°C na celú noc (8 hodín). Ráno sa zobudíte do voňavej kuchyne.
    Nechajte koleno takmer vychladnúť vo vývare.
    Fazuľu opláchnite a uvarte vo vývare z kolena (ak treba, pridajte vodu). Vývar by nemal byť príliš slaný, koleno ste opláchli. Fazuľu je najlepšie variť v tlakovom hrnci, do 20 minút je hotová a chutná.
    Zahustite polievku časťou uvarenej fazule - pomixujte ju s časťou vývaru.
    Dochuťte polievku soľou, korením, octom, čili papričkou a ak chcete výraznejšiu chuť, povarte v nej krátko pikantnú klobásu, potom ju nakrájajte a vložte do polievky.

    Rezance:
    Polohrubú múku premiešajte s vajciami, soľou a vodou podľa potreby. Potrebujete získať tuhé cesto.
    Vyvaľkajte ho a nakrájajte na rezance, uvarte ich v slanej vode.

    Podávajte polievku s mäsom a rezancami.

    22. nov 2019