Rozpoľte tekvicu (na pečenie alebo aj hokaiddo) pozdĺžne na polovicu. Vydlabte semená, vnútro potrite olejom a posoľte. Položte na papierom na pečenie vystlaný plech šupou nahor a pečte pri 200°C asi 30 minút.
Vytiahnite, nechajte trochu vychladnúť, ošúpte, dužinu pomixujte alebo natrhajte na väčšie časti. Tekvicové pyré sme dali do rizota ku koncu (plus trochu kurkumy na farbu) a nalámané väčšie kúsky upečenej tekvice (po vychladnutí) sme narýchlo opiekli na nepriľnavej panvici zo všetkých strán. Tie kúsky potom dozdobia tanier a rizoto.
Na rizoto treba takto: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp...,
s tým, že hrášok nahradíte pečeným tekvicovým pyré, takto:
Rozpoľte tekvicu (na pečenie alebo aj hokaiddo) pozdĺžne na polovicu. Vydlabte semená, vnútro potrite olejom a posoľte. Položte na papierom na pečenie vystlaný plech šupou nahor a pečte pri 200°C asi 30 minút.
Vytiahnite, nechajte trochu vychladnúť, ošúpte, dužinu pomixujte alebo natrhajte na väčšie časti.
Tekvicové pyré sme dali do rizota ku koncu (plus trochu kurkumy na farbu) a nalámané väčšie kúsky upečenej tekvice (po vychladnutí) sme narýchlo opiekli na nepriľnavej panvici zo všetkých strán. Tie kúsky potom dozdobia tanier a rizoto.
Mňam!