Jednoduchý a ľahký obed: 1. Nakrájajte dostupnú zeleninu a šaláty natenko, budú vyzerať elegantnejšie. 2. Pridajte olivy, syr feta, červenú cibuľu opláchnutú v studenej vode. 3. Nakrájajte teľacie mäso (karé alebo pekné stehno) na tenké plátky naprieč svalovým vláknom a rovnomerne ponapichujte na špízy. 4. Zemiaky aj so šupkou nakrájajte naprieč na 3mm plátky, premiešajte v oleji, osoľte, okoreňte, pridajte sušené bylinky a pečte rozložené na papieri na pečenie na 220°C do zhnednutia, najlepšie do vychrumkavenia. 5. Z plnotučného gréckeho jogurtu spravte dressing: stačí pridať soľ, korenie, čili ak chcete, nasekanú mätu, olivový olej, pretlačený cesnak. 6. Špízy obaľte v oleji, osoľte, pridajte mleté korenie a grilujte na grile, panvici alebo kdekoľvek inde. Grilujte krátko, mäso by malo byť vnútri ešte ružové. Bude zrejme stačiť tak 2 - 3 minútky s každej strany.
Jednoduchý a ľahký obed:
1. Nakrájajte dostupnú zeleninu a šaláty natenko, budú vyzerať elegantnejšie.
2. Pridajte olivy, syr feta, červenú cibuľu opláchnutú v studenej vode.
3. Nakrájajte teľacie mäso (karé alebo pekné stehno) na tenké plátky naprieč svalovým vláknom a rovnomerne ponapichujte na špízy.
4. Zemiaky aj so šupkou nakrájajte naprieč na 3mm plátky, premiešajte v oleji, osoľte, okoreňte, pridajte sušené bylinky a pečte rozložené na papieri na pečenie na 220°C do zhnednutia, najlepšie do vychrumkavenia.
5. Z plnotučného gréckeho jogurtu spravte dressing: stačí pridať soľ, korenie, čili ak chcete, nasekanú mätu, olivový olej, pretlačený cesnak.
6. Špízy obaľte v oleji, osoľte, pridajte mleté korenie a grilujte na grile, panvici alebo kdekoľvek inde. Grilujte krátko, mäso by malo byť vnútri ešte ružové. Bude zrejme stačiť tak 2 - 3 minútky s každej strany.
Mňam.