Dievčatá, ak máte rady svieži čokoládový puding, toto bude pre vás a vašich hostí príjemná zmena.
Na 24cm tortovú formu alebo viac menších na páj.
Korpus treba upiecť z: cca. 300g kakaových keksov (napr. Dobré ráno) 2 lyžíc tmavého kakaa na pečenie asi 50g roztopeného masla
1. Kekse podrvte na hrubú múku, premiešajte s kakaom a roztopeným maslom. Pridajte studenú vodu po lyžiciach – toľko, aby cesto držalo pohromade, keď ho stlačíte v dlani. 2. Vlačte cesto do formy vystlanej papierom (pokojne aj po krajoch) a pečte pri 180°C asi 13 minút. 4. Nechajte vychladnúť.
Krém:
Uvarte vanilkový alebo kakaový puding z 500ml mlieka (pre extra výživný a chutný koláč nahraďte časť mlieka smotanou na šľahanie), vmiešajte ešte do horúceho 100g horkej čokolády. Nechajte mierne vychladnúť a vmiešajte 100g zmäknutého masla na zjemnenie krému. Vlejte a rozotrite do vychladnutého korpusu. Nechajte vychladnúť v chladničke. Podávajte s nadrobno nakrájaným mangom a čokoládou (pri izbovej teplote) nakrájanou škrabkou na zemiaky.
Dievčatá, ak máte rady svieži čokoládový puding, toto bude pre vás a vašich hostí príjemná zmena.
Na 24cm tortovú formu alebo viac menších na páj.
Korpus treba upiecť z:
cca. 300g kakaových keksov (napr. Dobré ráno)
2 lyžíc tmavého kakaa na pečenie
asi 50g roztopeného masla
1. Kekse podrvte na hrubú múku, premiešajte s kakaom a roztopeným maslom. Pridajte studenú vodu po lyžiciach – toľko, aby cesto držalo pohromade, keď ho stlačíte v dlani.
2. Vlačte cesto do formy vystlanej papierom (pokojne aj po krajoch) a pečte pri 180°C asi 13 minút.
4. Nechajte vychladnúť.
Krém:
Uvarte vanilkový alebo kakaový puding z 500ml mlieka (pre extra výživný a chutný koláč nahraďte časť mlieka smotanou na šľahanie), vmiešajte ešte do horúceho 100g horkej čokolády.
Nechajte mierne vychladnúť a vmiešajte 100g zmäknutého masla na zjemnenie krému.
Vlejte a rozotrite do vychladnutého korpusu.
Nechajte vychladnúť v chladničke.
Podávajte s nadrobno nakrájaným mangom a čokoládou (pri izbovej teplote) nakrájanou škrabkou na zemiaky.
Mňam.