562 / 612
    Jednoduchá čokoládová pudingová torta s mangom
    lubos
    autor

    Dievčatá, ak máte rady svieži čokoládový puding, toto bude pre vás a vašich hostí príjemná zmena.

    Na 24cm tortovú formu alebo viac menších na páj.

    Korpus treba upiecť z:
    cca. 300g kakaových keksov (napr. Dobré ráno)
    2 lyžíc tmavého kakaa na pečenie
    asi 50g roztopeného masla

    1. Kekse podrvte na hrubú múku, premiešajte s kakaom a roztopeným maslom. Pridajte studenú vodu po lyžiciach – toľko, aby cesto držalo pohromade, keď ho stlačíte v dlani.
    2. Vlačte cesto do formy vystlanej papierom (pokojne aj po krajoch) a pečte pri 180°C asi 13 minút.
    4. Nechajte vychladnúť.

    Krém:

    Uvarte vanilkový alebo kakaový puding z 500ml mlieka (pre extra výživný a chutný koláč nahraďte časť mlieka smotanou na šľahanie), vmiešajte ešte do horúceho 100g horkej čokolády.
    Nechajte mierne vychladnúť a vmiešajte 100g zmäknutého masla na zjemnenie krému.
    Vlejte a rozotrite do vychladnutého korpusu.
    Nechajte vychladnúť v chladničke.
    Podávajte s nadrobno nakrájaným mangom a čokoládou (pri izbovej teplote) nakrájanou škrabkou na zemiaky.

    Mňam.

    22. aug 2019

    Mnam tak toto určite vyskusam

    22. aug 2019