200g Bebe Dobré ráno (podrvených na hrubú múku) za palec postrúhaného zázvoru 50g roztopeného masla Trochu studenej vody
750g syra (Cream cheese z Kauflandu alebo iný) 250g kyslej smotany 4 vajcia Kôra z 2 citrónov Cukor podľa chuti Vanilka, štipka soli
1. Premiešajte kekse, zázvor, maslo a trochu vody. Vypackajte na papierom vyloženú 23cm formu alebo inú obdobnú. Dajte vychladiť, popichajte vidličkou a pečte 12 minút na 180°C. 2. Pomaly premiešajte syr, smotanu postupne pridajte vajcia, cukor, kôru štipku soli a vanilku. Vylejte na predpečený korpus a pečte pri 150°C asi 30 minút, stred koláča ešte bude trasľavý. Vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. 3. Podávajte, ideálne na druhý deň, s citrónovým krémom.
1. Vymiešajte vajcia s cukrom a pomaly zohrievajte a miešajte metličkou, pokiaľ nevyzerajú jednotne, celistvo. 2. Prilejte šťavu a prisypte kôru a soľ, zohrievajte a postupne a po častiach vmiešajte maslo. 3. Varte asi 10 minút, neustále miešajte. Stiahnite z plameňa a nechajte vychladnúť, potom skladujte v chlade.
.
Podľa krásneho receptu na: https://www.simplyrecipes.com/recipes/lemon_che...
Citrónový cheesecake
200g Bebe Dobré ráno (podrvených na hrubú múku)
za palec postrúhaného zázvoru
50g roztopeného masla
Trochu studenej vody
750g syra (Cream cheese z Kauflandu alebo iný)
250g kyslej smotany
4 vajcia
Kôra z 2 citrónov
Cukor podľa chuti
Vanilka, štipka soli
1. Premiešajte kekse, zázvor, maslo a trochu vody. Vypackajte na papierom vyloženú 23cm formu alebo inú obdobnú. Dajte vychladiť, popichajte vidličkou a pečte 12 minút na 180°C.
2. Pomaly premiešajte syr, smotanu postupne pridajte vajcia, cukor, kôru štipku soli a vanilku. Vylejte na predpečený korpus a pečte pri 150°C asi 30 minút, stred koláča ešte bude trasľavý. Vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
3. Podávajte, ideálne na druhý deň, s citrónovým krémom.
Citrónový krém:
200g vajec (4 vajcia)
200g cukru
200g citrónovej šťavy
kôra z použitých citrónov
125g masla
štipka soli
1. Vymiešajte vajcia s cukrom a pomaly zohrievajte a miešajte metličkou, pokiaľ nevyzerajú jednotne, celistvo.
2. Prilejte šťavu a prisypte kôru a soľ, zohrievajte a postupne a po častiach vmiešajte maslo.
3. Varte asi 10 minút, neustále miešajte. Stiahnite z plameňa a nechajte vychladnúť, potom skladujte v chlade.