To ja len tak ma margo.strukoviny by sa nemali solit ani pri namoceni,pomoze soda bikarbona,ani pri vareni.mali by sa solit az po uvareni.ci to ma nejaky skryty' vyznam?inak hummus milujem aj ja
@nini1978 Ahoj! Strukoviny solím pri namáčaní a varení už roky. Samotné strukoviny a aj vývar z nich chutia vynikajúco (napr. v hummuse). Varím ich tiež v tlakovom hrnci. Veda: ióny sodíka zo soli nahradia v šupke niektoré ióny magnézia a vápnika a spôsobia tak zmäknutie šupiek. Ak Ti vyhovuje nesoliť, pokojne tak pokračuj, ak chceš skúsiť, posoľ.
.
Zálkadný hummus:
250g sušeného cíceru
1 lyžica sezamovej pasty (tahini)
1 strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
Šťava z 1 citrónu
Soľ, korenie
Tekutina z varenia cíceru
Dajte cícer cez noc napučať do studenej osolenej vody (1 lyžica soli na 1 liter vody). Na druhý deň ho opláchnite a uvarte v osolenej vode domäkka. V tlakovom hrnci to bude trvať asi 16 minút po natlakovaní, v bežnom takmer hodinu. Cícer sceďte, scedenú tekutinu uchovajte. Uvarený cícer dohladka pomixujte v kuchynskom robote spolu s ostatnými surovinami a pár lyžicami tekutiny z varenia cíceru. Ak treba, dochuťte soľou a citrónovou šťavou.