555 / 612
    Čokoládový cheesecake s kokosovým a malinovým želé
    lubos
    autor

    Ideálne začať deň vopred.

    300g keksov Bebe Dobré ráno
    50g roztopeného masla
    750g smotanového syra (cream cheese Kaufland alebo iný)
    3 vajcia
    100g roztopenej horkej čokolády
    Štipka soli a vanilky
    Cukor podľa chuti

    1 plechovka poctivého kokosového mlieka
    3 plátky želatíny
    vanilka, cukor podľa chuti

    300g malín (mrazených alebo čerstvých)
    3 plátky želatíny
    cukor alebo iné sladidlo podľa chuti

    1. Podrvte alebo nadrobno posekajte keske, premiešajte s maslom a 1 - 2 lyžicami studenej vody tak, aby cesto po stlačení v ruke držalo tvar. Vtlačte ho do papierom vystlanej 23cm tortovej formy (alebo väčšej pre nižší koláč). Dajte vychladiť, popichajte vidličkou a dajte piecť na 180°C na 13 minút.
    2. Spolu premiešajte syr s vajciami, soľou, vanilkou, cukrom podľa chuti a horkou čokoládou. Vlejte na predpečený korpus a dajte piect na 150°C na 25 - 35 minút, v strede bude hotový koláč ešte trasľavý. Nechajte pomaly vychladnúť a potom cez noc v chladničke.
    3. Uvarte kokosové mlieko s vanilkou a cukrom. Odstavte, pridajte v studenej vode namočenú a vyžmýkanú želatínu, premiešajte. Nechajte v chlade trochu stuhnúť, pravidelne pritom premiešavajte.
    4. Uvarte maliny s pridaním trochy vody a cukru, prepasírujte, do horúcej vložte v studenej vode namočenú a vyžmýkanú želatínu (alebo iné stužovadlo, napr. vegánske). Nechajte v chlade mierne stuhnúť, pravidelne premiešavajte.
    POZOR: bude sa zdať, že želatína netuhne, no z ničoho nič vám dokáže produkt stuhnúť, v neskorších štádiách chladnutia ju preto častejšie kontrolujte, aby ste ju nemuseli opäť roztápať. Želatínu neprevarte, zničíte ju.
    6. Vylejte mierne stuhnuté kokosové mlieko a malinovú želatínu na upečený korpus, ak chcete, jemne premiešajte špáradlom.
    7. Dajte do chladničky riadne stuhnúť, aspoň na 1 hodinu.
    Mňam!

    4. jún 2019