@marlynko .
Ahoj! Guľky sú robené tradične: plnotučný hrudkovitý tvaroh, jedno vajce (na každých 250g tvarohu 1 vajce) a krupica (pšeničná, špaldová, celozrnná, pšenová, ...) podľa potreby tak, aby cesto držalo pri varení tvar. Ak chceš, pridaj do cesta vanilku, štipku soli a trocha cukru. Zabalíš doň jahody a povaríš v jemne vriacej vode. Cesto nechaj pred varením a plnením oddýchnuť, nech nasaje vlhkosť z tvarohu.
Na omáčku uvar veľmi riedky vanilkový puding (možno zo 1/4 alebo 1/2 pudingu) a vmiešaj ešte do horúceho pravý nastrúhaný marcipán (alebo ak chceš, esenciu), prípadne na obzvláštnenie trochu mandľového amaretta (alkoholu). Potom ešte pomixuj ponorným mixérom. Slaď až hotové, nech vieš, aké je to celé sladké (marcipán bude asi sladký).
ďakujem krásne... hneď ako budú jahôdky idem na to 🙂... nápad na omáčku naozaj originálny 👍
mnaaaam, to vyzera vynikajuco 😍 Mozem sa spytat ako ste robili marcipanovu omacku?