Chlebová placka:
300g hladkej múky (bielej, špaldovej, celozrnnej, ... podľa zvyku)
180ml vlažného mlieka
50g roztopeného masla
7g soli
Vypracovať cesto, nechať 30 minút oddýchnuť, naporcovať na cca. 60 gramové bochníky, tie vyvaľkať a opiecť na horúcej panvici s pár kvapkami oleja z oboch strán.
Výborný spôsob, ako použiť lacnejšie kusy mäsa je pomalé pečenie.
V tomto prípade sme použili teľacie plece, no možno použiť aj krk alebo hovädzí močing.
Mäso riadne nasoľte (na každý 1kg mäsa použite 8 - 10g soli) a vmasírujte doň zmes korenia: na kebab sme použili cesnak, mletú a pikantnú červenú papriku, mletú rímsku rascu, koriander, čierne korenie, oregáno, tymián. Nechajte prikryté v chlade 1 - 2 dni.
Vložte mäso do hrnca, prilejte pár dcl vody a hermeticky uzavrite. Pečte na 120°C asi 4 hodiny. Nechajte vychladnúť vo výpeku.
Výpek sceďte, zvarte do hustej omáčky, mäso potrhajte a premiešajte so zvarenou omáčkou.