@slniecko77 pohľadám, napíšem... 😎
@lubos dakujem pekne 🙂
@slniecko77 Ahoj.
Karamel:
5 lyžíc cukru
1,5 dcl smotany na šľahanie
a ďalšie 1 - 2 dcl smotany na šľahanie
Cesto:
4 vajíčka, žĺtka a bielka zvlášť
100g cukru, práškového, alebo menej
2 lyžice fajného kakaa
štipka soli
Krém:
250g mascarpone
250g čokolády (mix horkej a mliečnej)
25g masla
Vanilka alebo extrakt
Nadrobno nakrájaný banán
1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C.
2. Do krému vymiešaj žĺtka s cukrom. Pridaj preosiate kakao.
3. Vyšľahaj bielka so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam.
4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní.
5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť.
6. Pomaly rozpusti suroviny na krém nad vodnou parou a nechaj jemne vychladnúť.
7. Rozotri krém na pláte upečeného cesta. Postupne zaroluj zopár (3 - 4) roliek, pred rolovaním do nich vlož nadrobno nakrájaný banán. Nám vyšli 3 rolky.
8. Rolky nechaj v chlade aspoň niekoľko hodín (na druhý deň bude výraznejšia banánová chuť) a krájaj na válce, podávaj s karamelovou šľahačkou.
Karamelová šľahačka:
V horúcom hrnci nechaj skaramelizovať cukor. Prilej 1,5 dcl sľahačky a nechaj v nej cukor rozpustiť. Nechaj vychladnúť, premiešaj zo zvyškom studenej šľahačky a vyšľahaj.
@lubos dakujem, ukladam a pri najblizsej prilezitosti upeciem, vyzera to vyborne mnam
receptik by sa nenasiel? prosim 🙂