mnam a recept neni? milujem Lotus keksiky
Klasický vanilkový čízkejk, ale v korpuse sú podrvené kekse Lotus a navrch išla nátierka z Lotus keksov.
mozem poprosit recept
@lubos vyzerá tak mňamnkovo! Poprosím si aj ja recept...aj na ten vanilkový čízkejk 🙂 aj na to vyšperkovanie krémom z Lotus keksíkov 🙂 Dakujem 🙂
@lubos či je ten krém z tohto?
..
@matka1984
@pdt
@paperinka
@zuzulienkab
@luos24
Ahojte dievčatá!
Takže, takto:
23 cm tortová forma
Korpus:
250g karamelových keksov Lotus + na dozdobenie
50g roztopeneho masla
Krém:
750 - 800g Cream cheese (teraz obľubujem ten tvamomodrý Creamcheese z Kauflandu - najviac sa mi podobá na originál, no použiť samozrejme môžete akýkoľvek tučný krémový syr, mascarpone, Lučinu, syr Philadelphia, ...)
200g kyslej smotany
Vanilka alebo vanilkový cukor
4 vajcia
Cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
Nátierku Lotus Biscoff (hladkú alebo chrumkavú) - ako poslala foto @zuzulienkab
Postup:
1. Vyhrejte rúru na 180°C. Pripravte korpus: podrvte kekse a pridajte do nich roztopené maslo a lyžicu až dve studenej vody tak, aby cesto držalo pohromade, keď ho stlačíte v dlani.
2. Do papierom vyloženej formy vtlačte cesto (stačí iba na spodok). Dajte na 30 minúť do chladničky. Popichajte vidličkou a pečte v rúre asi 10 minút.
3. Na krém vymiešajte syry a smotanu, pridajte vanilku alebo vanilkový cukor, vajcia a sladidlo podľa vôle (studený koláč bude chutiť menej sladko, ako vlažný).
4. Vylejte krém na predpečený korpus a dajte piecť do rúry stíšenej na 150°C. Pečte asi 30 - 45 minút. Dôležité je, aby krém bol v strede ešte trasľavý, a to dosť. Po krajoch bude tuhý, v strede polotuhý. Ak to prešvihnete, koláč vám zrejme praskne, čo však nie je katastrófa.
5. Dajte vychladnúť, najlepšie v chlade cez noc.
6. Podávajte pookriate z chladničky s nátierkou Lotus aranžovanou striekacím vrecúškom.
Tak dobrú chuť!
Ľuboš
Ďakujem 😘❤️
@lubos dakujem
@lubos
@zuzulienkab Ďakujem, a prosím kde dostať kúpiť ten krém?
@luos24 v bille, tescu - tam som ich určite videla 🙂
juuj, hodíš recept. vyzerá božsky