540 / 612
    Lotusový cheesecake

    juuj, hodíš recept. vyzerá božsky

    25. apr 2019

    mnam a recept neni? milujem Lotus keksiky

    25. apr 2019
    lubos
    autor

    Klasický vanilkový čízkejk, ale v korpuse sú podrvené kekse Lotus a navrch išla nátierka z Lotus keksov.

    25. apr 2019

    mozem poprosit recept

    25. apr 2019

    @lubos vyzerá tak mňamnkovo! Poprosím si aj ja recept...aj na ten vanilkový čízkejk 🙂 aj na to vyšperkovanie krémom z Lotus keksíkov 🙂 Dakujem 🙂

    25. apr 2019

    @lubos či je ten krém z tohto?

    25. apr 2019
    25. apr 2019
    lubos
    autor

    @matka1984
    @pdt
    @paperinka
    @zuzulienkab
    @luos24

    Ahojte dievčatá!

    Takže, takto:

    23 cm tortová forma

    Korpus:
    250g karamelových keksov Lotus + na dozdobenie
    50g roztopeneho masla

    Krém:
    750 - 800g Cream cheese (teraz obľubujem ten tvamomodrý Creamcheese z Kauflandu - najviac sa mi podobá na originál, no použiť samozrejme môžete akýkoľvek tučný krémový syr, mascarpone, Lučinu, syr Philadelphia, ...)
    200g kyslej smotany
    Vanilka alebo vanilkový cukor
    4 vajcia
    Cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
    Nátierku Lotus Biscoff (hladkú alebo chrumkavú) - ako poslala foto @zuzulienkab

    Postup:
    1. Vyhrejte rúru na 180°C. Pripravte korpus: podrvte kekse a pridajte do nich roztopené maslo a lyžicu až dve studenej vody tak, aby cesto držalo pohromade, keď ho stlačíte v dlani.
    2. Do papierom vyloženej formy vtlačte cesto (stačí iba na spodok). Dajte na 30 minúť do chladničky. Popichajte vidličkou a pečte v rúre asi 10 minút.
    3. Na krém vymiešajte syry a smotanu, pridajte vanilku alebo vanilkový cukor, vajcia a sladidlo podľa vôle (studený koláč bude chutiť menej sladko, ako vlažný).
    4. Vylejte krém na predpečený korpus a dajte piecť do rúry stíšenej na 150°C. Pečte asi 30 - 45 minút. Dôležité je, aby krém bol v strede ešte trasľavý, a to dosť. Po krajoch bude tuhý, v strede polotuhý. Ak to prešvihnete, koláč vám zrejme praskne, čo však nie je katastrófa.
    5. Dajte vychladnúť, najlepšie v chlade cez noc.
    6. Podávajte pookriate z chladničky s nátierkou Lotus aranžovanou striekacím vrecúškom.

    Tak dobrú chuť!
    Ľuboš

    25. apr 2019

    Ďakujem 😘❤️

    25. apr 2019
    26. apr 2019

    @lubos
    @zuzulienkab Ďakujem, a prosím kde dostať kúpiť ten krém?

    26. apr 2019

    @luos24 v bille, tescu - tam som ich určite videla 🙂

    26. apr 2019