Pekný recept tu: https://bonvivani.sk/recepty/pisinger, akurát sme zamenili v poleve stužený tuk za maslo.
Torta Pischinger má viac ako 150 rokov, v čase najväčšej slávy mala cukráreň Oscara Pischingera (so sídlom vo Viedni) 500 zamestnancov a koláče vyvážala do celej Rakúsko - uhorskej monarchie a do okolitých štátov. Prevádzku bola založená aj v Bratislave.
Stála by za hriech 😄
@anastazia5 môžem potvrdiť. Niekto ju zvykne robiť z orechových kúpeľných oblátok, na túto sme použili klasické tortové oblátky.
My sme robili podla knizky "Süddeutsche Küche" od autorky Prato - mame doma vydanie z roku 1913 😀 Dost tazko sa mi to pismo cita 😉
Nedali sme zltky, ale trosku slahacky, a zato sme kazdu vrtsvu posypali oprazenymi pomletymi a mierne skaramelizovanymi lieskovymi orieskami :-P
Do polevy sme dali trosku kokosoveho tuku (Cera).
Inak Pischinger Shcnitten, alebo Ecken, sa daju este stale bezne kupit v Rakuskych supermarketoch. Kupila ich sice ina frima, ale vyrabaju stalo pod tymto menom.
@lubos
Pozri, v Bille urcite:
https://www.billa.at/produkte/pischinger-haseln...
🙂
Haha, nejaki sme zosynchronizovani 😀
Mnazel ju robil pre svoju mamu na meniny cez vikend. Este stale si "setrim" oriezky 😀