asi 200g pistácií (so škrupinov alebo polovica množstva bez) 4 vajíčka, žĺtky a bielky zvlášť 100g cukru, práškového, alebo menej veľká hrsť špenátu (na farbu) štipka soli
100g + na dekoráciu bielej čokolády 500 – 750g mascarpone (alebo krémový tvaroh tučný, cream cheese, ...) vanilka alebo vanilkový cukor práškový cukor podľa chuti
1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C. Pistácie olúp, zbav hnedej šupy trením papierovým obrúskom v sitku, posekaj (robotom s nožmi, podrv tĺčikom v sáčku,...) na úplne jemno, takmer na múku. 2. Pomixuj žĺtky so špenátovými listami do krémova a vymiešaj s cukrom do peny (napr. v kuchynskom robote), pridaj 3 lyžice podrvených pistácií (pistáciovej múky). 3. Vyšľahaj bielky so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam. 4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní. 5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť a stiahni z papiera. 6. Plnka: roztop bielu čokoládu nad vodným kúpeľom, pridaj do nej pokojne počas roztápania pár lyžíc mascarpone. Primiešaj spolu s vanilkou a cukrom do zvyšku mascarpone, nechaj pred použitím jemne stuhnúť v chladničke. 7. Namaž roládu plnkou a zaroluj, nechaj vychladnúť. 8. Podávali sme s bielou čokoládou navyše plus posypané pistáciami.
.
Na túto mňamku budeš potrebovať:
asi 200g pistácií (so škrupinov alebo polovica množstva bez)
4 vajíčka, žĺtky a bielky zvlášť
100g cukru, práškového, alebo menej
veľká hrsť špenátu (na farbu)
štipka soli
100g + na dekoráciu bielej čokolády
500 – 750g mascarpone (alebo krémový tvaroh tučný, cream cheese, ...)
vanilka alebo vanilkový cukor
práškový cukor podľa chuti
1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C. Pistácie olúp, zbav hnedej šupy trením papierovým obrúskom v sitku, posekaj (robotom s nožmi, podrv tĺčikom v sáčku,...) na úplne jemno, takmer na múku.
2. Pomixuj žĺtky so špenátovými listami do krémova a vymiešaj s cukrom do peny (napr. v kuchynskom robote), pridaj 3 lyžice podrvených pistácií (pistáciovej múky).
3. Vyšľahaj bielky so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam.
4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní.
5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť a stiahni z papiera.
6. Plnka: roztop bielu čokoládu nad vodným kúpeľom, pridaj do nej pokojne počas roztápania pár lyžíc mascarpone. Primiešaj spolu s vanilkou a cukrom do zvyšku mascarpone, nechaj pred použitím jemne stuhnúť v chladničke.
7. Namaž roládu plnkou a zaroluj, nechaj vychladnúť.
8. Podávali sme s bielou čokoládou navyše plus posypané pistáciami.
Mňam.