521 / 612
    Luxusná pistáciová roláda s mascarpone a bielou čokoládou
    lubos
    autor

    .
    Na túto mňamku budeš potrebovať:

    asi 200g pistácií (so škrupinov alebo polovica množstva bez)
    4 vajíčka, žĺtky a bielky zvlášť
    100g cukru, práškového, alebo menej
    veľká hrsť špenátu (na farbu)
    štipka soli

    100g + na dekoráciu bielej čokolády
    500 – 750g mascarpone (alebo krémový tvaroh tučný, cream cheese, ...)
    vanilka alebo vanilkový cukor
    práškový cukor podľa chuti

    1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C. Pistácie olúp, zbav hnedej šupy trením papierovým obrúskom v sitku, posekaj (robotom s nožmi, podrv tĺčikom v sáčku,...) na úplne jemno, takmer na múku.
    2. Pomixuj žĺtky so špenátovými listami do krémova a vymiešaj s cukrom do peny (napr. v kuchynskom robote), pridaj 3 lyžice podrvených pistácií (pistáciovej múky).
    3. Vyšľahaj bielky so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam.
    4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní.
    5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť a stiahni z papiera.
    6. Plnka: roztop bielu čokoládu nad vodným kúpeľom, pridaj do nej pokojne počas roztápania pár lyžíc mascarpone. Primiešaj spolu s vanilkou a cukrom do zvyšku mascarpone, nechaj pred použitím jemne stuhnúť v chladničke.
    7. Namaž roládu plnkou a zaroluj, nechaj vychladnúť.
    8. Podávali sme s bielou čokoládou navyše plus posypané pistáciami.

    Mňam.

    14. mar 2019