. 1. Na masle osmažte nadobno nakrájanú cibuľu, inú koreňovú zeleninu a jednu kápiu, pridajte pretlačený cesnak, soľ, mleté korenie, mletý sušený rozmarín a oregáno. 2. Pridajte prepláchnuté krúpky (500g) a olej, ak treba. Opražte krúpky a zalejte ich 1200ml horúceho vývaru, prinajhoršom vody. 3. Priveďte k varu, prikryte a varte pomaly. Krúpky by mali byť stále jemne chrumkavé. 4. Prilejte ešte asi 500ml horúceho vývaru, prevarte, odstavte, dochuťte soľou a korením, pridajte hrudu masla, premiešajte. Ak chcete, pridajte nastrúhaný parmezán a listy mladého špenátu. Premiešajte a nechajte špenát zvädnúť. 5. Opečte kačacie prsia (alebo iné minútkové mäso: kuracie prsia, bravčová panenka, teľacie karé, ...), najprv pomaly asi 10 minút zo strany kože, potom ďalších asi 8 minút z opačnej strany. Nechajte oddýchnuť na tanieri 5 minút a krájajte na plátky. Výpekom pokojne krúpky pokvapkajte.
.
1. Na masle osmažte nadobno nakrájanú cibuľu, inú koreňovú zeleninu a jednu kápiu, pridajte pretlačený cesnak, soľ, mleté korenie, mletý sušený rozmarín a oregáno.
2. Pridajte prepláchnuté krúpky (500g) a olej, ak treba. Opražte krúpky a zalejte ich 1200ml horúceho vývaru, prinajhoršom vody.
3. Priveďte k varu, prikryte a varte pomaly. Krúpky by mali byť stále jemne chrumkavé.
4. Prilejte ešte asi 500ml horúceho vývaru, prevarte, odstavte, dochuťte soľou a korením, pridajte hrudu masla, premiešajte. Ak chcete, pridajte nastrúhaný parmezán a listy mladého špenátu. Premiešajte a nechajte špenát zvädnúť.
5. Opečte kačacie prsia (alebo iné minútkové mäso: kuracie prsia, bravčová panenka, teľacie karé, ...), najprv pomaly asi 10 minút zo strany kože, potom ďalších asi 8 minút z opačnej strany. Nechajte oddýchnuť na tanieri 5 minút a krájajte na plátky. Výpekom pokojne krúpky pokvapkajte.