1. Deň vopred kuracie stehná nasoľte, nakoreňte, premiešajte s mletou rímskou rascou, červenou mletou paprikou a cesnakom. 2. Na druhý deň upečte jemne podliate vodou alebo vývarom. 3. Ryža: Namočte šafrán do deci vína. Na oleji osmažte cibuľu, pridajte cesnak, mletú rímsku rascu, mletú červenú papriku, nasekaný zázvor, mleté čierne korenie, mletú kurkumu, mletú škoricu a trochu mletého klinčeka. Neskôr pridajte víno so šafránom a nechajte odpariť. Chvíľu opražte, zasypte basmati ryžou, premiešajte. 4. Osmaženú ryžu zalejte vývarom (1 diel ryže : 1,5 dielu tekutiny na bielu basmati). Priveďte k varu, stlmte, prikryte, duste. 5. Podávajte ryžu s kuriatkom, veľa petržlenovou vňaťkou, čerstvým koriandrom, kúskom pomaranča a prelejte výpekom z kuriatka, prípadne osmaženou jahňaciou klobáskou.
1. Deň vopred kuracie stehná nasoľte, nakoreňte, premiešajte s mletou rímskou rascou, červenou mletou paprikou a cesnakom.
2. Na druhý deň upečte jemne podliate vodou alebo vývarom.
3. Ryža: Namočte šafrán do deci vína. Na oleji osmažte cibuľu, pridajte cesnak, mletú rímsku rascu, mletú červenú papriku, nasekaný zázvor, mleté čierne korenie, mletú kurkumu, mletú škoricu a trochu mletého klinčeka. Neskôr pridajte víno so šafránom a nechajte odpariť. Chvíľu opražte, zasypte basmati ryžou, premiešajte.
4. Osmaženú ryžu zalejte vývarom (1 diel ryže : 1,5 dielu tekutiny na bielu basmati). Priveďte k varu, stlmte, prikryte, duste.
5. Podávajte ryžu s kuriatkom, veľa petržlenovou vňaťkou, čerstvým koriandrom, kúskom pomaranča a prelejte výpekom z kuriatka, prípadne osmaženou jahňaciou klobáskou.