513 / 612
    Marocké kuracie stehná s basmati ryžou, olivami a pomarančmi
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    1. Deň vopred kuracie stehná nasoľte, nakoreňte, premiešajte s mletou rímskou rascou, červenou mletou paprikou a cesnakom.
    2. Na druhý deň upečte jemne podliate vodou alebo vývarom.
    3. Ryža: Namočte šafrán do deci vína. Na oleji osmažte cibuľu, pridajte cesnak, mletú rímsku rascu, mletú červenú papriku, nasekaný zázvor, mleté čierne korenie, mletú kurkumu, mletú škoricu a trochu mletého klinčeka. Neskôr pridajte víno so šafránom a nechajte odpariť. Chvíľu opražte, zasypte basmati ryžou, premiešajte.
    4. Osmaženú ryžu zalejte vývarom (1 diel ryže : 1,5 dielu tekutiny na bielu basmati). Priveďte k varu, stlmte, prikryte, duste.
    5. Podávajte ryžu s kuriatkom, veľa petržlenovou vňaťkou, čerstvým koriandrom, kúskom pomaranča a prelejte výpekom z kuriatka, prípadne osmaženou jahňaciou klobáskou.

    21. feb 2019