508 / 612
    Jednoduchý valentínsky syrový koláč s bielou čokoládou a malinovým pudingom / želé
    lubos
    autor

    .
    Na 23cm tortovú formu
    Ideálne piecť deň vopred

    Korpus:
    Kakaové kekse Dobré ráno (asi 3 balenia alebo 1 štvorbalenie)
    60g roztopeného masla
    Trochu studenej vody na spojenie cesta

    Pomixujte kekse, premiešajte s maslom, spojte vodou. Natlačte do papierom vyloženej tortovej formy, dajte na 20 minút do chlandničky, pečte 12 minút na 180°C.

    Krém:
    750g krémového syru pri izbovej teplote (v poslednom čase používam plnotučný cream cheese z Kaufladu, je príjemne slaný a krásne sa rozplýva na jazyku)
    250g kyslej smotany
    4 celé vajcia
    200g nad parou roztopenej bielej čokolády
    štipka soli
    štipka vanilky alebo celý vanilkový cukor
    Cukor podľa chuti

    Všetko spolu vymiešajte. Môžete začať tým, že nádstavcom "K" premiešate krémový syr a postupne pridávate kyslú smotanu, vajcia a ostatné suroviny.

    Vylejte krém na predpečený korpus, pečte asi 45 - 55 minút na 150°C, pokiaľ je stred takmer upečený (stále musí byť dosť trasľavý, viac ako si myslíte). Ak to preženiete, šanca, že vám koláč praskne, je vysoká.
    Nechajte vychladnúť do nasledujúceho dňa, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.

    Malinový puding / želé

    Asi 250g mrazených malín
    Cukor podľa chuti
    3 plátky želatíny (zmäknutej v studenej vode) alebo
    20g kukuričného škrobu rozpusteného v troche studenej vody

    Uvarte 250 g malín, prepasírujte, pridajte cukor a buď želatínu (potom ešte raz prepasíujte, nechajte chcvíľu vychladnúť a nalejte na studený krém, dajte do chladničky stuhnúť) alebo vegetariánsku verziu: uvarte malinový puding s kukuričným škrobom, nechajte chvíľu vychladnúť, nalejte a nechajte v chlade stuhnúť.

    14. feb 2019