Korpus: Kakaové kekse Dobré ráno (asi 3 balenia alebo 1 štvorbalenie) 60g roztopeného masla Trochu studenej vody na spojenie cesta
Pomixujte kekse, premiešajte s maslom, spojte vodou. Natlačte do papierom vyloženej tortovej formy, dajte na 20 minút do chlandničky, pečte 12 minút na 180°C.
Krém: 750g krémového syru pri izbovej teplote (v poslednom čase používam plnotučný cream cheese z Kaufladu, je príjemne slaný a krásne sa rozplýva na jazyku) 250g kyslej smotany 4 celé vajcia 200g nad parou roztopenej bielej čokolády štipka soli štipka vanilky alebo celý vanilkový cukor Cukor podľa chuti
Všetko spolu vymiešajte. Môžete začať tým, že nádstavcom "K" premiešate krémový syr a postupne pridávate kyslú smotanu, vajcia a ostatné suroviny.
Vylejte krém na predpečený korpus, pečte asi 45 - 55 minút na 150°C, pokiaľ je stred takmer upečený (stále musí byť dosť trasľavý, viac ako si myslíte). Ak to preženiete, šanca, že vám koláč praskne, je vysoká. Nechajte vychladnúť do nasledujúceho dňa, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.
Malinový puding / želé
Asi 250g mrazených malín Cukor podľa chuti 3 plátky želatíny (zmäknutej v studenej vode) alebo 20g kukuričného škrobu rozpusteného v troche studenej vody
Uvarte 250 g malín, prepasírujte, pridajte cukor a buď želatínu (potom ešte raz prepasíujte, nechajte chcvíľu vychladnúť a nalejte na studený krém, dajte do chladničky stuhnúť) alebo vegetariánsku verziu: uvarte malinový puding s kukuričným škrobom, nechajte chvíľu vychladnúť, nalejte a nechajte v chlade stuhnúť.
.
Na 23cm tortovú formu
Ideálne piecť deň vopred
Korpus:
Kakaové kekse Dobré ráno (asi 3 balenia alebo 1 štvorbalenie)
60g roztopeného masla
Trochu studenej vody na spojenie cesta
Pomixujte kekse, premiešajte s maslom, spojte vodou. Natlačte do papierom vyloženej tortovej formy, dajte na 20 minút do chlandničky, pečte 12 minút na 180°C.
Krém:
750g krémového syru pri izbovej teplote (v poslednom čase používam plnotučný cream cheese z Kaufladu, je príjemne slaný a krásne sa rozplýva na jazyku)
250g kyslej smotany
4 celé vajcia
200g nad parou roztopenej bielej čokolády
štipka soli
štipka vanilky alebo celý vanilkový cukor
Cukor podľa chuti
Všetko spolu vymiešajte. Môžete začať tým, že nádstavcom "K" premiešate krémový syr a postupne pridávate kyslú smotanu, vajcia a ostatné suroviny.
Vylejte krém na predpečený korpus, pečte asi 45 - 55 minút na 150°C, pokiaľ je stred takmer upečený (stále musí byť dosť trasľavý, viac ako si myslíte). Ak to preženiete, šanca, že vám koláč praskne, je vysoká.
Nechajte vychladnúť do nasledujúceho dňa, najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke.
Malinový puding / želé
Asi 250g mrazených malín
Cukor podľa chuti
3 plátky želatíny (zmäknutej v studenej vode) alebo
20g kukuričného škrobu rozpusteného v troche studenej vody
Uvarte 250 g malín, prepasírujte, pridajte cukor a buď želatínu (potom ešte raz prepasíujte, nechajte chcvíľu vychladnúť a nalejte na studený krém, dajte do chladničky stuhnúť) alebo vegetariánsku verziu: uvarte malinový puding s kukuričným škrobom, nechajte chvíľu vychladnúť, nalejte a nechajte v chlade stuhnúť.