. Pyré: 1. Namočte veľkú bielu fazuľu cez noc do slanej vody. Na druhý deň uvarte v slanej vode v tlakovom hrnci s bobkovým listom, celou cibuľou a strúčikom cesnaku. 2. Sceďte. Osmažte cibuľu na masle alebo oleji, pridajte cesnak, sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), bobkový list, uvarenú fazuľu, zalejte vývarom, pridajte 2 - 3 ošúpané nakrájané menšie zemiaky a varte asi 20 minút. 3. Nechajte vychladnúť, pomixujte do krémova vo vysokootáčkovom mixéri, pridajte olivový olej, soľ, korenie. Dochuťte.
Omáčka: 1. Zvarte šťavu z červených pomarančov, pridajte med. Chcete pomerne hustú konzistenciu, ktorá drží na tanieri.
.
Pyré:
1. Namočte veľkú bielu fazuľu cez noc do slanej vody. Na druhý deň uvarte v slanej vode v tlakovom hrnci s bobkovým listom, celou cibuľou a strúčikom cesnaku.
2. Sceďte. Osmažte cibuľu na masle alebo oleji, pridajte cesnak, sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), bobkový list, uvarenú fazuľu, zalejte vývarom, pridajte 2 - 3 ošúpané nakrájané menšie zemiaky a varte asi 20 minút.
3. Nechajte vychladnúť, pomixujte do krémova vo vysokootáčkovom mixéri, pridajte olivový olej, soľ, korenie. Dochuťte.
Omáčka:
1. Zvarte šťavu z červených pomarančov, pridajte med. Chcete pomerne hustú konzistenciu, ktorá drží na tanieri.