@fadama ahoj.
1. Asi pohár lieskovcov sme upražili na 150°C 12 minút. Ošúpali trením kuchynskou utierkou v sitku. Posekali nadrobno v kuchynskom robote s nožmi, pridali asi 1/2 pohára až 1 pohár práškového cukru, alebo iného sladidla, podľa chuti. Pridali sme 1 - 2 lyžičky instantnej kávy, podľa chuti.
2. Roztopili sme 120g horkej čokolády (70°), pridali 60g masla a toto premiešali s orechmi. Ak chceš, pridaj instantnú kávu, rozpustí sa, keďže masa bude ešte teplá.
.
Marcipán mandľa: mandle zabaliť do marcipánu a obaliť v horkej čokoláde.
Gaštany višne: sušené višne namočiť do horúceho rumu, zbaliť do gaštanového pyré a poliať čokoládou.
Kokos lieskovec: lieskovce zabaliť do kokosu vymiešaného so sladeným kondenzovaným mliekom.
Lieskovec káva: pražené lieskovce pomixovať s cukrom, primiešať roztopenú čokoládu a maslo, pridať instantnú kávu, obaliť v kakau.